Erdoğan’dan Musevilere “Roş Aşana” kutlaması

Musevi vatandaşların "Roş Aşana" Bayramı olması sebebiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir mesaj paylaştı.

YAŞAM 26.09.2022, 09:17 26.09.2022, 15:26
Erdoğan’dan Musevilere “Roş Aşana” kutlaması

İbrani takvimine göre yılbaşını ifade eden “Roş Aşana” sebebiyle Musevi vatandaşlara tebriklerini sunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, beraberlik vurgu yaptı. Birbirinden değişik inançlara bulunan vatandaşların uzun yıllardır huzur ve barış içerisinde beraber bir hayat sürdürüyor olmasının Türkiye'yi her zaman güçlü kıldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sahip çıktığımız bu zenginliklerin, Türkiye’yi her manada daha da ileriye götüreceğine inancım fazlasıyla vardır." dedi.

“Türkiye’nin en büyük zenginliklerinden bir tanesidir”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre, Roş Aşana Bayramı vesilesiyle Erdoğan, bir tebrik mesajı paylaştı.

Musevi vatandaşlara seslenen Erdoğan, Roş Aşana Bayramı'nı tebrik ettiği kişilere şunları söyledi, "Farklı inançları bulunan vatandaşlarımız uzun süredir huzur ve barış içerisinde beraber hayatını sürdürüyor. Bu durum ülkemizi her zaman güçlü gösteren en önemli özelliklerden bir tanesini teşkil etmektedir. Görmüş olduğumuz bütün bu zenginliklerin, Türkiye’yi her manada daha da ileriye götüreceğine olan inancım tamdır. Bundan dolayı, İbrani takvimine göre yılbaşını ifade eden Roş Aşana'nın, öncelikle Musevi vatandaşlarımız olmak üzere bütün Musevilere esenlik, huzur ve sağlık getirmesini diliyorum."

Yorumlar (0)