Engin Altan'dan Kanada çıkarması: Hollywood'a karşı Ertuğrul

"Hayat için Su" kampanyası kapsamında Kanada'ya giden oyuncu Engin Altan Düzyatan, Toronto'da hayranlarıyla buluştu. "Hollywood'un kahramanlarına karşı Ertuğrul var. Müslümanlar da böyle bir kahramana ihtiyaç duyuyordu." diyen Düzyatan, su kıtlığı ile ilgili verdiği mücadeleden bahsetti. Kanada'da yerlilerin su sorunu olduğunu duyunca şaşırdığını belirten ünlü oyuncu, "Yeni bir dünya savaşı çıkacaksa, bunun sebebi su kıtlığı olacak." dedi.

YAŞAM 12.12.2022, 11:56 Hakan Öksüz
Engin Altan'dan Kanada çıkarması: Hollywood'a karşı Ertuğrul

Human Concern International (HCI) adlı yardım kuruluşunun yürüttüğü Water for Life (Hayat için Su) kampanyasının tanıtım yüzü olan ünlü oyuncu Engin Altan Düzyatan, Toronto'ya gitti. Kanada'nın başkenti Ottawa merkezli kuruluşun kampanyasında katılmak için yola çıkan Düzyatan, Ottawa ile Edmonton ziyaretlerinin ardından Toronto'ya ulaştı.

Kanada gezisinin son durağı Toronto oldu

Toronto kentinde yer alan Pearson Covention Center'da hayranlarıyla buluşan Engin Altan Düzyatan, etkinlikte önemli açıklamalarda bulundu. Ünlü oyuncuyu görebilmek için bilet alan binden fazla hayran, Pearson Covention Center'da saatlerce kuyrukta bekledi. Diriliş Ertuğrul dizisiyle geniş kitleler tarafından tanınan Düzyatan, Kanada gezisinin son durağında hayranlarıyla buluştu.

4,4 milyon lira bağış toplandı

Etkinlik, Kur'an okunması ile başladı. Temiz içme suyuna ulaşamayan kişiler için bağış toplandı. "Diriliş Ertuğrul" yazılı kurularla taşınan 10 adet kılıç satıldı. Bir kılıç, 15 bin Kanada dolarından alıcı buldu. Yaklaşık 205 bin Türk lirasından alıcı bulan ilk kılıcın ardından diğer kılıçlar ise 8-12 bin Kanada dolarından satıldı. Etkinlikte 4,4 milyon lira civarında bağış toplandı.

"Yeni bir belgesel hazırlığındayız, şu an montaj aşamasında"

Salona yoğun alkış eşliğinde giren Engin Altan Düzyatan, "Hollywood'un kahramanlarına karşı Ertuğrul var. Diriliş Ertuğrul dizisi benim için önemli bir dönüm noktası oldu." dedi. 
Temiz içme suyuna ulaşamayan kişiler için yıllarca mücadele verdiğini söyleyen Düzyatan, "Afrika'da belgesel çektim, orada üç farklı su kuyusu açtırdım. Şimdi de yeni bir belgesel hazırlığı içindeyim. Su kaynaklarının plastiklerle nasıl kirletildiğini anlatan bir belgesel. Şu an montaj evresindeyiz." ifadelerini kullandı.

"Kanada'da suya erişim sorunu olduğunu duyunca şaşırdım"

Afrika ve Asya'daki üçüncü dünya ülkelerinin su sıkıntısı çektiğini bildiğini belirten ünlü oyuncu, "Bir G7 ülkesi olan Kanada'da da su sorunu olduğunu öğrenmek, beni şaşırttı. Buradaki yerlilerin de benzer problemleri olduğunu duyunca ilgisiz kalamadım. Kanada'nın coğrafyası çok geniş, arazi şartları da zorlu. Bu nedenle erişim sorunu yaşanıyor. Temiz içme suyu kaynakları her geçen gün azalıyor. Yeni bir dünya savaşı çıkacaksa, bunun sebebi su kıtlığı olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)