Twitter'dan "ücretli mavi tik" duyurusu

Haftalar boyunca Twitter'da tartışma konusu olan "ücretli mavi tik" uygulamasıyla ilgili platformdan açıklama geldi. Uygulamanın bugün itibarıyla hayata geçirileceği kaydedildi. Mavi tikli onay işaretinin renginde yapılacak değişimden de bahsedildi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 12.12.2022, 12:17 13.12.2022, 09:19 Hakan Öksüz
Twitter'dan "ücretli mavi tik" duyurusu

Milyarder girişimci Elon Musk, Twitter'ı satın aldıktan sonra platformda birçok değişime gitti. Platformda yer alan bot hesapların silineceğini belirten Musk, mavi tikli hesaplardan da 8 dolar alınacağını duyurdu. Mavi tik ücreti tartışma konusu olsa da ünlü milyarderden geri adım gelmedi. 

Bugünden itibaren uygulama hayata geçecek

Platformdan gelen yeni açıklamaya göre "mavi onay rozeti" statüsü, bugün itibarıyla uygulamaya geçecek. Web kullanıcılarının "mavi tik" için aylık 8 dolar, Apple IOS kullanıcılarının ise 11 dolar ödeyeceği kaydedildi. Edinilen bilgilere göre onay sürecinin sonuna kadar mavi tik işareti kaldırılacak. Bu süreçte profil fotoğrafları ve kullanıcı adı değiştirilebilecek.

Gri ve altın tik geliyor

Mavi tikli onay işaretinde bazı değişiklikler de yapılacak. Devlet veya çok taraflı hesaplar tarafından kullanılacak onay işaret "gri" renkte olacak. İşletme hesapları ise "altın" renkli onay işaretiyle temsil edilecek. Bu uygulama, önümüzdeki günlerde hayata geçirilecek.

Yorumlar (0)