Eminönü balıkçılarına ilişkin yeni gelişme!

İstanbul'un Eminönü semtindeki balıkçıların tahliyesine ilişkin 2 No'lu tarihi balıkçının dava talebi kabul edilmedi. Kararın ardından tüm balıkçı teknelerinin tahliye işlemlerinin başlatılacağı öğrenildi.

YAŞAM 27.12.2019, 18:44
Eminönü balıkçılarına ilişkin yeni gelişme!

İstanbul'un Eminönü semtindeki balıkçılara ilişkin yeni bir gelişme yaşandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), sözleşmeleri biten balıkçıların 1 Kasım günü tekneleri tahliye etmesini iş yeri sahiplerine tebliğ etmişti. Belediye tarafından verilen bu kararının ardından teknelerdeki balıkçılar, tahliyeyi durdurma istemiyle belediyeye karşı ayrı ayrı davalar açmıştı.

Mahkeme, balıkçıların istekleri doğrultusunda idarenin savunması alınana kadar yürütmenin durdurulmasına yönelik karar almıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin davaya gerekli belgeleri sunması sonrası İdare Mahkemesi tarafından yürütmenin durdurulması kararı kaldırılmış ve 1 No'lu ile 3 No'lu balıkçı teknelerinin açmış oldukları davalar kabul edilmemişti. 

Mahkeme tarafından davanın reddedilmesi sonrası 3 No'lu balıkçının avukatları, kira sözleşmesinin devamına yönelik İstanbul 9. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne yeni dava açmış ve ihtiyati tedbir kararı aldırılmıştı. Fakat ara celse açarak mahkeme, belediye avukatlarının itirazını onaylamış ve ihtiyati tedbir kararını kaldırmıştı.

Bunun üzerine 1 ve 3 No'lu balıkçıların tahliye işlemlerinin yapılması beklenirken, 2 No'lu balıkçı tarafından başlatılan dava sürecinde de karar verildi.

3 No'lu balıkçının avukatlarının dava talebi, İstanbul 10. İdare Mahkemesi tarafından kabul edilmedi.

Söz konusu kararın ardından belediye avukatlarının, Fatih Kaymakamlığı’na yürütmenin durdurulması ya da ihtiyati tedbir kararının olmadığını aktaracağı ve Eminönü semtinde bulunan tüm balıkçı teknelerinin tahliye işlemlerinin başlatılacağı bildirildi.

Yorumlar (0)