Elazığlı motosiklet ustası, 1951 model mini mobilete gözü gibi bakıyor

Elazığ’da 1951 model ve neredeyse Türkiye’de hiç bulunmayan 'mini mobileti' gören vatandaşlar dönüp bir kere daha bakıyor. Mini mobiletin sahibi olan Zülfü Dal, neredeyse sıfır gibi görünen ve kendisinden büyük olan mobilete gözü gibi bakıyor. 

YAŞAM 04.10.2021, 17:43 05.10.2021, 11:26
Elazığlı motosiklet ustası, 1951 model mini mobilete gözü gibi bakıyor

Elazığ’da motosiklet ustası 45 yaşındaki Zülfü Dal'ın ailesi, Fransa’dan yıllar önce 1951 model mini mobilet siparişi verdi. 

1951 model mobilet ilgi odağı oldu

İlk başta aile büyüklerinin kullandığı mobilet ardından motosiklet ustası Zülfü Dal'a kaldı. Mobilete gözü gibi bakan Zülfü Dal, evinin misafir odasında bir süre sakladıktan sonra mobileti motosiklet dükkanına getirdi. Vatandaşların dikkatini çeken mobilet, herkesin ilgi odağı olurken Zülfü Dal, "Mobileti satın almak isteyenler oldu fakat biz maddi ya da ticari bir gözle bakmadığımız için satmak gibi bir düşüncemiz yok.” açıklamasını yaptı.

"Görenler dönüp bir kez daha bakıyor" 

Yıllardır motosiklet sektöründe faaliyet gösterdiğini ifade eden belirten Zülfü Dal, "Mini mobilet klasiklerimizin bir parçasıdır. Restore etmek, sıfırını muhafaza etmek ve bugüne taşımak oldukça zor. Türkiye değil dünya genelinde bu tarz motorları zor bulursunuz. Bununla ilgili çeşitli projelerimiz ve çalışmalarımız var. Motorculuğu fazlasıyla seviyoruz. Bu işe emek ve gönül verenlerdeniz. Gözümüzü açıp dünyaya geldiğim ilk gün mobilet vardı, babam o dönemden beri mobilet almış. Daha sonra bu serüven uzayıp gitti. Gören geri dönüp bir kez daha bakıyor. Bakılmayacak gibi de değil. Nostalji bir mobilet, misafir odasında tutuyordum fakat bu işe gönül vermiş arkadaşlarımız görünce onların talebiyle gün yüzüne çıkardık. Almak isteyenler oldu, gönül verenler gelip inceledi fakat biz maddi ya da ticari bir gözle bakmadığımız için satmayı düşünmedik, düşünmüyoruz. Dünyada nadir bulunan bir seri ve yurt dışı versiyonudur, Fransız yapımı bir mobilettir. Bunun fabrikasında dahi yalnızca adı kalmıştır. Bu model ve seridenhiç görmedim. Çok araştırdık bulur muyuz, bulsak bile yanına bırakabilir miyiz diye fakat göremedim” sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)