“Dünyanın en saçma binası” tarih oldu!

Google üzerinde yapılan “dünyanın en saçma binası” aramalarında fotoğrafı ile karşı karşıya kalınan Kahramanmaraş'ta bulunan il özel idare binası için yıkım işlemleri tamamlandı.

YAŞAM 20.09.2022, 16:27 21.09.2022, 09:15
“Dünyanın en saçma binası” tarih oldu!

Kahramanmaraş’ta özel idare iş merkezi ve valilik binalarının da içerisinde yer aldığı 40 dönümlük arazide gerçekleştirilmesi beklenen “Şehir meydanı projesi” kapsamında “Dünyanın en saçma binası” yıkıldı.

Ne olmuştu?

Şehirde kimine göre 18 katlı bina, kimine göre sarı bina olarak isimlendirilen ancak internet arama motoru olan Google’da “Dünyanın en saçma binası” olarak değerlendirilen İl Özel İdare Binası adına 2019 senesinde yıkım kararı verilmişti.

Daha sonra Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesince söz konusu bina ile ilgili yıkım ihalesi gerçekleştirildi. Ocak ayında ise yıkım tamamıyla bitirildi. Yıkım sonrası kalan bölge adına Büyükşehir Belediyesince “Şehir meydan projesi” oluşturuldu.

Yeni proje sisteme alınacak

Proje kapsamında, içerisinde Özel İdare İş Merkezi binasının ve valiliğinde bulunduğu 300 bağımsız birim ve 25 yapının inşa edileceği şehir otopark ve meydan çalışmasının sisteme alınması planlanıyor.

Dünyanın en saçma binasının tamamıyla yıkılmasının ardından kalan malzemelerin kaldırılması sonucunda binanın yer aldığı bölgede geniş bir alan açıldı. Çalışma süresince tek şeritten devam eden trafik, molozların kaldırılması ile eski haline döndü.

Yorumlar (0)