Mike Tyson, hastalığını açıkladı: Bazen konuşamıyorum bile!

Mike Tyson'ın sosyal medyaya düşen tekerlekli sandalyeli görüntüsü, hayranlarını üzdü. Hastalığı hakkında açıklamada bulunan eski şampiyon boksör, "Bazen oldukça şiddetli vuruyor. Bu olduğu zaman ne yürüyebiliyorum ne de konuşabiliyorum." dedi.

SPOR 20.09.2022, 16:29 21.09.2022, 09:16 Hakan Öksüz
Mike Tyson, hastalığını açıkladı: Bazen konuşamıyorum bile!

Dünya ağırsiklet boks tarihine damga vuran Mike Tyson, sosyal hayatı ile ilgili fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşıyor. 56 yaşındaki efsanevi boksör, sosyal medyada bir hayli popüler. Mike Tyson'ın sosyal medyaya düşen bir fotoğrafı, hayranlarını üzdü. Tekerlekli sandalyede olduğu görülen ünlü boksörün hastalığı merak edildi.

"İtiraf etmeliyim ki..."

Mike Tyson'ın tekerlekli sandalyede otururken çekilen fotoğrafını alıntılayan sosyal medya kullanıcıları, ünlü boksörün ne çeşit bir hastalığa yakalandığını araştırmaya başladı. Hayranlarının yoğun ısrarı üzerine konuya ilişkin bir açıklamada bulunan Mike Tyson, "İtiraf etmem gerekiyor ki siyatik adı verilen bir rahatsızlığım var. Bazen şiddetli şekilde vuruyor. Bu olduğu zaman ne yürüyebiliyorum ne de konuşabiliyorum. Yine de mutluyum, Tanrıya şükrediyorum." dedi.

Siyatik nasıl bir hastalıktır? 

Peki Mike Tyson'ın yakalandığı siyatik nasıl bir hastalıktır? Siyatik, bacaktaki motor fonksiyonların düzenlenmesini sağlar. Belin 4'üncü ve 5'inci omurlarından çıkan siyatik, kalçadan ayak altına kadar uzanmaktadır. Buradaki sinirin sıkışması, yoğun bir ağrıya yol açar. Siyatik ağrısı, belden başlayarak ayağa kadar devam eden keskin acı şeklinde ortaya çıkmaktadır. Bacakta hissizlik ve güçsüzlüğe neden olur. Kas gevşeticiler, egzersiz, fizik tedavi ve vitamin enjeksiyonu ile tedavi edilir.

Yorumlar (0)