Diş fırçalı suikast önlendi

Bursa'da cinayet duruşmasına gelen bir kişi, sanığa "jiletli diş fırçaları" ile suikast düzenleyemeden yakalandı.

YAŞAM 06.02.2020, 15:18
Diş fırçalı suikast önlendi

Cinayet duruşma için Bursa adliyesine getirilen cinayet sanığına "diş fırçalarına bantladığı 3 jiletle" pusu kuran zanlı, polisin dikkati sayesinde yakalandı.

Adliye Koruma Büro Amirliği ekiplerinin kontrolünde 19 yaşındaki B.Ö, diş fırçalarına jilet bantlanarak yapılmış ustura bıçağı benzeri 3 aletle gözaltına alındı.

B.Ö'nün x-ray cihazlarında görüntülenmelerini engellemek için diş fırçalarına jiletleri koyarak sabitlediği anlaşıldı.

Ancak diş fırçasının fırça bölgesindeki yoğunluktan şüphelenen polis, cihazdan geçtikten sonra diş fırçalarını eline alarak kontrol etti. Diş fırçalarında jilet bulunduğunu belirleyen polis ekipleri, B.Ö'yü hemen cihaz başında gözaltına aldı.

Arbede çıktı

Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesinde işlenen bir cinayetle ilgili davanın duruşmasında taraflar arasında arbede çıktı. Kavgayı polis ekipleri müdahale ederek ayırdı.

Bursa 15. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, 38 yaşındaki tutuklu sanık Ömer Dokuz, maktul Sinan Özkan'ın akrabaları ile tarafların yakınları ve avukatları katıldı.

Duruşma salonunda, savunmasını yapan sanık Ömer Dokuz ile öldürülen Sinan Özkan'ın yakınları arasında gerginlik yaşandı. Mahkeme salonunda gerginlik büyüyünce polis ekipleri izleyicileri salon dışına çıkarmak istedi.

Maktul Sinan Özkan'ın akrabaları güçlük çıkarınca polis ekipleri biber gazıyla müdahale etti. İkazlara aldırış etmeyen ve direnmeyi sürdüren grup, biber gazı kullanılarak dağıtıldı ve bina dışına alındı.

Polis, olayda, Sinan Özkan'ın yakınlarından 4 kişiyi gözaltına aldı.

Tanıkların dinlenilmesinin ardından duruşma, eksik belgelerin tamamlanması için ileri tarihe ertelendi.

Cinayet olayı

Sinan Özkan ile Ömer Dokuz, 12 Temmuz 2019 tarihinde Esenevler Mahallesi'ndeki bir kafeteryada karşılaşmış, birlikte dışarı çıkan ikili arasında tartışma çıkmış, tartışma sırasında Ömer Dokuz tarafından tabancayla vurulduğu iddia edilen Sinan Özkan yaralanmış, hastaneye kaldırılan Sinan Özkan müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Olay yerinden kaçan katil zanlısı Ömer Dokuz ise polis ekipleri tarafından cinayetten bir gün sonra yakalanarak gözaltına alınmıştı. Olayda kullanılan silah ise bir evin kümesinde bulunmuştu.

Tutuklanan Ömer Dokuz hakkında "kasten adam öldürme, hakaret, ruhsatsız silah bulundurma" suçlarından müebbet hapis cezası talebiyle dava açılmıştı.

Yorumlar (0)