Dikkat! Sağanak, dolu, kum fırtınası geliyor

Bazı illerimizde hafta sonu için sağanak, dolu ve kum fırtınası uyarısında bulunuldu. 

YAŞAM 17.10.2020, 09:45
Dikkat! Sağanak, dolu, kum fırtınası geliyor

Türkiye genelinde hava sıcaklıkları, Kasım ayına az bir zaman kalmasına rağmen mevsim normallerinin üstünde. Son birkaç senedir aynı durum gözlemlenirken, bunun sebebinin küresel iklim değişikliği olduğu ifade ediliyor. 

Alınan bilgiye göre, bu hafta sonu hava sıcaklıklarında herhangi bir değişiklik olmayacak. Fakat yüksek hava sıcaklıklarıyla beraber Ege ve Marmara bölgelerinde kısa süreli yağışlar etkisini gösterecek. 

Şiddetli yağış uyarısı yapılan iller

Türkiye genelinde cumartesi günü hava sıcaklıklarının 30 derece civarında olacağı tahmin ediliyor.

Marmara'da cumartesi günü sıcak havayla beraber yağışlar etkili olacak. Bursa ve İstanbul'un yanı sıra Ayvacık ve Ayvalık çevresinde şiddetli yağışların etkisini göstermesi bekleniyor. Söz konusu bölgelerde dolu yağışının da etkili olabileceği ifade ediliyor. İzmir'in kuzey kesimi ve Bergama ilçesi için de aynı uyarılar yapıldı. 

Pazar günü diğer illere de yayılacak

Şiddetli yağışlar, pazar günü de etkili olacak.

Geniş bir bölgeye yayılması beklenen şiddetli yağışların; Zonguldak, Düzce ve Sinop hattında etkili olacağı öngörülüyor.

Bilecik, Eskişehir, Batı Karadeniz ve Kütahya, Denizli, Afyon civarlarında yağışların etkisini artırması bekleniyor.

İstanbul'da sıcaklıklar düşecek

İstanbul'da hava sıcaklıklarının 17-18 dereceye kadar gerileyeceği tahmin ediliyor. 

Söz konusu yağışların "kararsız" olduğu ifade edilirken, bu yağışların aniden başladığı ve tehlikeli olduğu belirtiliyor. 

Toz fırtınası yolda

Ankara'da pazar günü yağışlı havanın etkili olması bekleniyor. 

Diğer yandan, İç Anadolu Bölgesi'nde aniden rüzgâr çıkma olasılığı var. Bu nedenle toz fırtınası çıkma olasılığının da fazla olduğu ifade ediliyor.

Yağışların hafta başında Batı Karadeniz'de etkisini artıracağı öngörülüyor. Samsun-Rize hattında yağışların şiddetli olacağı belirtiliyor. 

Sıcaklıklar tekrar artacak

Türkiye genelinde salı günü de şiddetli yağışlar etkili olacak. Fakat perşembe günü itibarıyla hava sıcaklıklarının yeniden artacağı öngörülüyor. 

Yorumlar (0)