Dereceler eksi 25'te; eller tetikte, gözler hudutta!

Mehmetçik bir taraftan çetin kış şartlarına rağmen vatan nöbetini sürdürürken diğer taraftan Irak sınır hattında zorlu coğrafya ve çetin kış şartlarına rağmen Pençe-3 harekatına devam ediyor.

YAŞAM 16.12.2019, 11:19
Dereceler eksi 25'te; eller tetikte, gözler hudutta!

TSK (Türk Silahlı Kuvvetleri) tarafından Irak sınır hattında yürütülen Pençe-3 harekatı, zorlu coğrafya ve çetin kış koşullarına rağmen devam ediyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Irak’ın kuzeyinde bulunan Sinat-Haftanin bölgesindeki teröristleri ve kullandıkları mağara ve sığınakları imha etmek amacıyla 23 Ağustos 2019 tarihinde başlatılan Pençe-3 harekatı çetin kış şartlarına ve zorlu coğrafya koşullarına rağmen sürüyor.

2 bin rakımlı sarp ve yüksek dağlarla çevrili Irak sınırında başlatılan Pençe-3 harekatında terörist ve patlayıcı maddelerden temizlenen bölgelerde kurulan Şişe ve Kumar Üs bölgelerinde Mehmetçikler elleri tetikte vatan savunmasına tavizsiz devam ediyor.

Şirnak'ta durum zor ama...

Şırnak 23. Piyade Tümen Komutanlığı, 6'ncı Hudut ve 48'inci Hudut Tugay Komutanlığı'na bağlı birlikler zorlu hava şartları altında teröristlerle mücadele ediyor.

Bölgede çetin geçen kış aylarında kar kalınlığı yer yer 5 metreyi bulurken, hava sıcaklığı ise eksi 25 derecelerin de altına düşüyor.

Gece gündüz görev yapan Türk askeri, zorlu hava koşulları ve şartlara rağmen elleri tetikte, gözleri hudutta vatan savunmasını ifa ediyor.

Kış aylarının zorlu geçtiği bölgede senenin çoğu vaktinde kara yolu ile ulaşım sağlanamıyor.

Şırnak ilinin Uludere ilçesinin Irak Sınır hattında devam eden Pençe-3 Harekatı yoğun tipi ve soğuğun etkili olduğu kırsalda eksi 25 dereceyi geçen soğukta sürdürülen harekata drone savar, şahingözü, Sarp Silah Sistemi, tank, havan topu ve serhat havan tespit radarı ile destek veriliyor.

Türk askeri her an teyakkuzda

Şişe Tepe Üs Bölgesindeki 6'ncı Hudut Bölüğü Komutanı Piyade Yüzbaşı Berat Sungur ağır kış şartlarına aldırış etmeden bölücü terör örgütü PKK'nın ülkeye yönelik faaliyetlerini engellediklerini kaydetti.

Şişe Tepe Üs Bölgesindeki 6'ncı Hudut Bölüğü Komutanı Piyade Yüzbaşı Berat Sungur şöyle konuştu:

"Bulunduğumuz bölge Pençe-3 harekatı kapsamında tutulan Şeşe Tepe Üs Bölgesi’dir. Yüksekliği bin 986 metre rakımlıdır. Şu anda Türkiye Cumhuriyeti sınırlarına 3 buçuk kilometre mesafede Kuzey Irak bölgesi içerisinde bir üst bölgesinde bulunuyoruz. Burada bulunuş maksadımız bölücü terör örgütü tarafından sınırlarımıza herhangi bir saldırı daha henüz oluşmadan önce teröristleri bulup, imha etmek esasına dayanmaktadır. Buradaki tüm arkadaşlarımızla beraber zaman mefhumu gözetmeksizin 7 gün 24 saat esasına göre bulunduğumuz bölgede görev yapmaktayız. Bundan da çok büyük mutluluk duyuyoruz."

Gelişmiş teknoloji sistemleri kullanılıyor

Teröristlerden temizlenen bölgelerde kurulan üs bölgelerinde gelişmiş teknoloji sistemleri kullandıklarını belirten Piyade Yüzbaşı Berat Sungur sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Şu an önünde durduğumuz araç yerli imkanlarla üretilen kobra 2 aracın üzerine monte edilen Serhat havan tespit radarıdır. Serhat havan tespit radarının kullanım maksadı, teröristler tarafından havan saldırısı neticesinde, teröristlerinin havanlarının bulunduğu koordinatları bize vermekte ve bizde bunu fırtına obüsleri bataryaları ile ateş altına almaktayız. Süratle bu gölge ateş altına alınmakta ve terörist unsurları imha edilmekte."

Yorumlar (0)