Depremden kaçtılar, sığındıkları prefabrik evde sele yakandılar

Kahramanmaraş merkezli depremlerin sonrasında bir prefabrik eve akrabaları ile beraber sığınan aile bu defa da sel baskınıyla karşı karşıya geldi. Depremden evlerinden çıkardıkları eşyaları sel sularına kapıldı.

YAŞAM 17.03.2023, 12:15 18.03.2023, 13:44
Depremden kaçtılar, sığındıkları prefabrik evde sele yakandılar

Adıyaman'da hayatını sürdüren Savaş Özer, eşi Emine Karakaplan Özel ve iki çocukları, depremin sonrasında sel felaketini yaşadı. Evlerinden beyaz eşya ve mobilyalarını alarak ilçeye bağlı Fethiye Mahallesi'nde yer alan prefabrik evlere geçti. 15 Mart günü ilçede meydana gelen sel felaketine sığındıkları prefabrik evde yakalanan aile, sel sularından son anda kurtuldu.

Kayaların sürüklenmesiyle evi terk ettiler

Ailenin barındığı prefabrik ev ise moloz ve balçık yığınlarının içerisinde kaldı. Eşyaları kullanılamaz duruma gelen aile, depremin mücadelesi içerisinde selin eşyalarını götürmesinin üzüntüsünü yaşıyor.

Selin yaşandığı gün ailecek oturduklarını ve sürüklenen kayaların sesiyle evi terk ettiklerini ifade eden baba Özer, “Selle beraber gelen kayalar prefabrik evin sırt kısmını yıktı. Saniyeler içerisinde kurtulduk. Hızlı bir şekilde karşı tarafa koştuk. Eğer bir iki dakika daha dursaydık belki sel bizleri de alıp götürecekti. Bir anki korkuyla çocukları alıp çıktık. Ev kaya, moloz ve çamur içerisinde kaldı. Bütün eşyalarımız gitti” dedi.

“Evin her yeri balçık içinde”

Depremin ardından yaşananların sonucunda yeniden dağıldıklarını ifade eden Özer, “Yağmurdan kaçıyorduk, doluya yakalandık. Yaşıyoruz, buna da şükür. Bundan sonrasında inşallah daha farklı bir felaket meydana gelmez. Evin dört bir kısmı da balçık içerisinde kaldı. Deprem sebebiyle büyük bir kayıp yaşadık, bu da ikincisi oldu” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)