Depremde hasar görmüştü... Yıkım başladı!

İstanbul'da gerçekleşen 5.8 büyüklüğündeki deprem sonucu ağır hasar gören İstanbul Üniversitesi Çapa Diş Hekimliği Fakültesi binasında yıkım işlemleri başladı. 

YAŞAM 03.12.2019, 15:07 03.12.2019, 15:10
Depremde hasar görmüştü... Yıkım başladı!

İstanbul'da eylül ayında meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem ile kentteki çok sayıda bina hasar görmüştü. İstanbul Üniversite Çapa Diş Hekimliği Fakültesi de hasar gören binalardan biri olmuştu. Tahliye kararının ardından fakültedeki yıkım işlemleri bugün başladı. 

Yıkım çalışmaları dâhilinde bir binada iş makinesinin çalışmaya başladığı görüldü. Söz konusu çalışmalar, havadan drone ile de görüntülendi. Görüntülerde bir binanın bazı bölümlerinin yıkıldığı fark edilirken, alanda çalışmaların sürdüğü de görüldü.

Fakülteye ait bazı binalara ait camların söküldüğü de kameralar tarafından kaydedildi. Diğer yandan, fakültede bulunan öğrencilerin farklı fakültelerin dersliklerinde eğitimlerine devam edeceği bildirildi. 

"İnsanlar diş hekimi bulamıyor"

Vatandaşlardan biri, yıllardır hizmet veren binanın yıkım çalışmalarına ilişkin, "İyi olmadı üzgünüz ama yapacak bir şey yok. Buradan gitmesi iyi değil. İnsanlar diş hekimi bulamıyor. Beyazıt'a taşındı. İnsanlar bilmiyor, bizlere soruyor." ifadelerini kullandı.

Fakültenin yıkılıp tekrar yapılacağını kaydeden bir başka vatandaş, "En güzelini yapıyorlar bundan iyisi olmaz. Halka hizmet ne güzel bir şeyi güzelim Türkiyem için unun kıymetini bilmek lazım." şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)