Deprem bölgesine yeni yardım!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Elazığ İl Özel İdaresi ve Malatya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığına 10'ar milyon lira daha ödenek yollandı.

YAŞAM 27.01.2020, 18:42
Deprem bölgesine yeni yardım!

Elazığ Sivrice'deki depremden etkilenen bölgelere yönelik toplam ödenek miktarının 44 milyon liraya çıktığı belirtildi.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Elazığ İl Özel İdaresi ile Malatya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığına (YİKOB) 10'ar milyon lira daha ödenek yollandı.

Toplamda 44 milyon lira gönderildi

Böylelikle, Elazığ ve Malatya'ya bugüne kadar gönderilen ödenek miktarı 44 milyon liraya çıktı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından saat 16.15'te yapılan açıklamada, "45 kişinin sağ kurtarıldığı AFAD koordinasyonundaki müdahale çalışmalarında, enkaz altındaki son kişi olduğu değerlendirilen 41. kişiye ulaşıldı. Böylece deprem bölgesinde hayatını kaybeden kişi sayısı ne yazık ki 41 oldu. Son kişinin de çıkarılmasıyla arama kurtarma çalışmaları tamamlanırken enkazdaki tarama faaliyeti sürüyor. Hastanelere başvuran 1.607 vatandaştan 1.523’ü taburcu edilirken 84 vatandaşımızın tedavisi ise devam ediyor." denildi.

"1022 artçı deprem meydana geldi"

Açıklamada, "AFAD koordinasyonunda afet yönetiminin iyileştirme safhası da devam ediyor. Bölgeye 24 bin 402 çadır ulaştırılırken, 34 bin öğün sıcak yemek, 18 bin 620 kahvaltı ve 7 bin çorba depremden etkilenenlere dağıtıldı. Şu ana kadar 21’inin büyüklüğü 4’ün üzerinde olan 1022 artçı deprem meydana geldi." ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar (0)