Çocukları olması umuduyla, kayadaki böceği yediler!

Çocukları olmayan çiftler, Bursa’da bir köyde ‘Ebe Kaya’ adında bir kaya keşfetti. Kayanın etrafında üç tur atan çift, kayadan çıkan bir böceği de yiyorlar.

YAŞAM 09.03.2021, 14:00 10.03.2021, 09:30
Çocukları olması umuduyla, kayadaki böceği yediler!

Bursa’nın Mudanya ilçesine bağlı Işıklı köyünde, akıl almaz bir inanış ortaya çıktı. Köyde bulunan ve ‘Ebe Kaya’ olarak anılmaya başlanan kayanın, çocuğu olmayan çiftler tarafından ziyaretçi akınına uğrayan bir yer olduğu ortaya çıktı. Kayaya gelen çiftler, inanışa göre kayanın çevresinde tam üç kez tur atıyorlar. Hemen ardından kayanın dibini eşeleyen ziyaretçiler, buradan çıkan ilk böceği çiğnemeden yutuyorlar.

Böceği çiğnemeden yutunca çocuk sahibi olduğuna inanılıyor

Çevreden edinen bilgilere göre, böceğin yutulmasıyla beraber çocukların olması gerektiğine inanılıyor. Şehir dışından ziyaretçilerin geldiği kaya, bölgede oldukça ünlü bir yer haline geldi. Köyün muhtar azası olan Murat Ünsal, köyün bu tarihinin eskilere dayandığını belirtiliyor.

Çocuğu olmayan kişilerin, köyden bir kadını yanına alarak kayaya geldiklerini söyleyen Ünsal; gelen kişilerin üç kez tur attıklarını belirtiyor.



Köydeki kadın ön tarafta ve çocuğu olmayan kişi ise arkada olmak üzere sıralandığını söylene Ünsal, turu atan ziyaretçilerin kayanın etrafını eşeledikten sonra ilk çıkan böceği çiğnemeden yuttuklarını söylüyor. Ünsal, daha sonra ise bu işlemi tamamlayan ziyaretçilerin, arkalarına bakmadan evlerinin yolunu tuttuğunu belirtti.

Yorumlar (0)