Ceviz ağacından çıktı, fiyatı yarım milyondan fazla

Sivas şehir merkezinde yaşamını sürdüren Şentürk İyidoğan, Ordu’da kestikleri ceviz ağacından çıkan kurt figürünü gören İyidoğan, bu ağaçtan bir masa yapma kararı aldı ve yaptığı kurt figürlü masayı 650 Bin liraya satışa çıkarttı.

YAŞAM 28.06.2021, 15:55
Ceviz ağacından çıktı, fiyatı yarım milyondan fazla

Sivas’ta yaşayan Şentürk İyidoğan, Ordu’da kestikleri ceviz ağacından çıkan kurt figürüyle şaşkına döndü.  

100 yılı aşması gerekiyor

Bağlama ustası olan Şentürk İyidoğan, “Hayatımız boyunca ağaçla ilgilendiğimiz için bazı zamanlarda eşsiz ağaçlar tespit ettiğimizde bunu değerlendirmek istiyoruz. Böyle bir ağaçtan resim yapılması için 100 yılı geçmesi gerekiyor. Ordu’da bulduğum çok değerli bir ceviz ağacının içini açtığımızda bunun içinden bir resim çıktı. Eskiler derdi ki ceviz resim çekiyor bilhassa yağmurlu zamanlarda ve bu figürü ağacın içerisinde gördük, daha sonra ustalarımızla beraber bunun bir kurt olduğunu gördük. Masanın ayaklarını da bütünüyle aynı ağaçtan yaptık ve çok keyifli bir çalışma oldu” sözlerini kullandı. 

Masanın fiyatı 650 bin TL

Ender objelerin değerinin farklı olduğunu söyleyen İyidoğan, “Bunu 100 senede bir gelen bir obje şeklinde düşünüyorum. 30-40 senedir ahşabın içinden böyle bir şey henüz görmemiştim. İlk kez net bir resmin ağaçtan çıkması farklı bir değer ve objedir. Değeri belki daha düşüktür fakat biz çalışmalarımıza yönelik bu şekilde bir değer biçtik. Eşsiz objeler milyonda bir olandır ve değerinin de bu şekilde olması gerektiğini düşünüyorum, bunun için 650 Bin TL istiyoruz” açıklamasını yaptı.

Yapımı 6 ay sürdü

İyidoğan, “Ustalarla beraber bir araya gelerek ustalarımızla konuştuk bununla neler yapılabilir. Biz de büro masası yaptık. Hep birlikte bunu kararlaştırdık. Bu şekilde bir resmin çıkacağı aklımıza gelmezdi. Bunu biz normal bir masa olarak kestik ve baktık içinden çok sevdiğimiz kurt resmi çıktı. Yapımı 6 ay sürdü” sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)