Çanakkale'de yolcu otobüsü kül oldu, alevler ormana sıçradı

Çanakkale’de seyir halinde ilerleyen bir yolcu otobüsü, motor bölümünde meydana gelen arıza sebebi ile cayır cayır yandı. Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait yangın söndürme helikopteri, yanan otobüse müdahale etti.

YAŞAM 07.07.2021, 22:15 08.07.2021, 14:34
Çanakkale'de yolcu otobüsü kül oldu, alevler ormana sıçradı

Söz konusu olay, saat 18.45 sularında Çanakkale’ye bağlı Lapseki ilçesi ile Güreci köyü arasındaki karayolunda meydana geldi. Ankara istikametinden Çanakkale’ye gelmekte olan bir yolcu otobüsü, Lapseki-Güreci köyü arasında bir anda alev aldı. Motor bölümünden dumanlar yükseldiğini fark eden otobüs şoförü; 8 yolcu, diğer şoför ve muavinin de araçtan inmesini sağladı. Kısa bir sürede büyüyen alevler yandaki ormanlık alana da sıçradı. Yangının meydana geldiği bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait çok sayıda arazöz, yangın söndürme helikopteri ve itfaiye personeli sevk edildi. Yolcular güvenli bir bölgeye alınırken, bir yandan da cayır cayır yanan otobüs etrafında tutuşan ağaçların söndürme çalışmaları gerçekleştirildi.

Ölen ya da yaralanan olmadı

Yangında ölen ve yaralanan olmazken, yolcu otobüsü adeta küle döndü. Karayolunun yanında bulunan ormanlık alandaki bazı ağaçlar da zarar gördü. Söndürme faaliyetleri devam ederken, tek şeride düşen karayolunda uzun araç kuyrukları oluştu. 

Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor. 









Yorumlar (0)