CHP'li Altay: Kararı verecek olan Millet İttifakı'dır

Altay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nun "Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kılıçdaroğlu." ifadesi ile ilgili olarak, "Kararı verecek olan Millet İttifakı'dır." yorumunda bulundu.

SİYASET 07.07.2021, 22:50 08.07.2021, 16:36
CHP'li Altay: Kararı verecek olan Millet İttifakı'dır

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM'de gerçekleştirdiği basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

"Kılıçdaroğlu'nu ihbar ediyorum"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ait dokunulmazlık dosyasının Meclis Başkanlığı'na sunulduğunu anımsatan Altay, "26'ıncı fezlekemiz hepimize hayırlı olsun. Buradan 6 bin 500 savcıya çağrıda bulunuyorum. Ey unvanının başında 'cumhuriyet' ibaresi yer alan savcılar, Sayın Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a 'yalancı' dediği için hakaretten fezleke gönderiyorsunuz. Ben şimdi Sayın Genel Başkanı ihbar ediyorum. Sayın Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın FETÖ, DEAŞ ve PKK'ya yardım ve yataklık yaptığını söylemişti. Bir tane savcı bunu hareket olarak nitelendirmedi. Yalan söylemek hakaret oluyor da terör örgütlerine yardım ve yataklık yapmak hakaret olmuyor mu? Bu savcılar nerede?" diye sordu. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, dokunulmazlıkların kaldırılmasını istediğini söyleyen Altay, "Cumhur İttifakı ile birlikte Sayın Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlığını kaldırın da mahkemelerde bir görüşelim. Sayın Kılıçdaroğlu, iddialarının belgelerini bir bir ortaya bir koysun." sözlerini sarf etti.

Cumhurbaşkanı adaylığı

Altay, açıklamalarının akabinde gazetecilerin gündeme dair sorularını cevapladı.

CHP'li Kuşoğlu'nun "Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kılıçdaroğlu." açıklaması anımsatılarak, cumhurbaşkanı adaylarının netleşip netleşmediğine ilişkin soruya Altay, "Her CHP'li genel başkanını cumhurbaşkanı olarak görmeyi diler. Bu gayet doğal bir şeydir. Fakat buna Millet İttifakı karar verir." cevabını verdi. 

Baykal da soruldu

Zülfü Livaneli'nin Deniz Baykal'a ilişkin sözlerine yönelik değerlendirmesi sorulan Altay, "CHP'de genel başkan görevini yapmış tüm genel başkanlarımız kıymetlidir." dedi.

Yorumlar (0)