Çanakkale'de yangın felaketini yaşayan köylüler o anları anlattı: Tufan gibiydi…

Çanakkale'de Salı günü öğle saatlerinde meydana gelen ve 3’ gün boyunca devam eden orman yangınında, köylüler neler yaşadıklarını anlattı. Evinin bir bölümü ile hayvanlarını kaybeden Muhammet Badak, 1 saat içinde her şeyinin yanıp kül olduğunu söyledi.

YAŞAM 24.08.2023, 17:49
Çanakkale'de yangın felaketini yaşayan köylüler o anları anlattı: Tufan gibiydi…

Türkiye, Çanakkale’de meydana gelen orman yangınıyla bir kez daha sarsıldı. 3’üncü günde ancak kontrol altına alınabilen yangında bölgeye yakın köylerde yaşayan vatandaşların evleri, eşyaları ve tarım aletleri hasar görürken, alevlerden etkilenen hayvanlar ise öldü.

Merkeze bağlı Ulupınar köyünde ikamet eden Muhammet Badak, yangında evinin bir bölümünün alevlere teslim olduğunun, 30 hayvanının öldüğünü ve köpeklerinden birinin de kaybolduğunu açıkladı.

"Tufan gibiydi: Her şey yanı bitti kül oldu"

Yangının kendilerine 6-7 kilometre uzakta başladığını belirten Badak, "Yangın, uzak bir köyde başlamış fakat çok kısa sürede rüzgarın etkisi ile bizim köye kadar geldi. Tufan gibi bir şey oldu. Her şey yandı, bitti, kül oldu.

Görüldüğü üzere samanlık, konteyner, traktör, evimizin çatısı, orman, her şey yandı, hiçbir şeyimiz kalmadı. Hayvanlarımız vardı, onlar bile yandı.

Benim yaklaşık 30 tane hayvanım yandı. Kalanları kurtardık. 2 tane köpeğim vardı, birisi kayboldu. Diğerini buldum" şeklinde konuştu.

"Vazgeçecek değiliz, sil baştan başlayacağız"

Yangının köylerine ulaşa bileceğini düşünmediğini ifade eden Badak, "Ben alevlerin buraya kadar geleceğine hiç ihtimal vermiyordum. Aradım, bizlerde bir şey olup olmadığını sordum, onlar da bana yangının uzak köyde gerçekleştiğini söylediler. Orası buraya 6-7 kilometre kadar mesafedeydi, rüzgarın da etkisi ile 1 saatte her şey yandı. Yapacak hiçbir şey yok. Ayağımız taşa takıldı diye yürümekten vazgeçecek değiliz, sil baştan yeniden başlayacağız" şeklinde konuştu.

"Zararımız çok fazla"

Yağcılar köyünde yaşayan Mehmet İrfan Dülger ise evinin yangına teslim olduğunu, her şeyini kaybettiğini belirterek, "Aniden bir ateş ile resmen karşı karşıya kaldık. Alevler arka taraftan geldi. Yangın başladığında biz bölgedeydik fakat jandarma sonradan bizi tahliye etti. Tahliye olduktan sonrada her yer zaten yanmış.

Ben hayvanların bir kısmını kurtarmak için geri geldim fakat kurtaramadım. Her şeyim yangında gitti, gidenlerin hesabını kitabını yapamam. Buzdolapları, motosiklet, bütün eşyalarımız yandı. Hayvanların yalnızca bir kısmını kurtarabildik. Şu an her şeyi yaptırmaya kalksam en başından en az 2 milyon lira gider. Zararımız çok fazla" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)