Çaldıkları motosikleti sahibine satmaya çalıştılar!

İstanbul'da 2 motosiklet hırsızı çaldıkları motosikleti yeniden sahibine satmaya kalkınca polis tarafından kıskıvrak yakalandı.

YAŞAM 23.11.2020, 17:51
Çaldıkları motosikleti sahibine satmaya çalıştılar!

İstanbul Şişli'de M.Ç. ismindeki bir kişinin park halinde olan bir motosikleti 17 Kasım tarihinde evinin önünden hırsızlarca çalındı.

Zanlılar sosyal medya üzerinden araç sahibine ulaşıp motosikletini yeniden satmak istedi.

Motosiklet sahibi ve hırsızların arasında sosyal medya üzerinden dönen pazarlıkta anlaşma 4 bin 500 liraya sağlandı.

Şüpheliler ve motosikletin sahibi buluşma mekanı olarak Eyüpsultan'da bulunan bir hastanen açık otoparkında randevulaştı.

Hırsızlara buluşma yerinde operasyon

Motosikleti çalınan M.Ç. adındaki kişi zanlılarla buluşmadan kısa bir zaman önce durumu polis ekiplerine iletti. Müşteki ve polis arasında iş birliği gerçekleştirildi.

Şişli Emniyet Müdürlüğü ekiplerince satışın gerçekleşeceği esnada operasyon yapıldı.

4 bin 500 TL'ye aracı geri satacaklardı

Hastanenin otoparkından çıkmak üzereyken Eyüpsultan'a bağlı Düğmeciler Caddesi'nin üzerinde failleri kuşatan polis 24 yaşındaki Zeki S. ve 18 yaşındaki Berat O. adındaki iki şüpheliyi yakaladı. Bu esnada şüphelilerden Zeki S. belinde taşımış olduğu ruhsatsız tabancayla polise saldırmaya çalıştı.

Etkisiz hale getirildiler

Polis silahlı hırsızla yanındaki şüpheli Berat O.'yu etkisizleştirerek gözaltına aldı. Ruhsatsız 1 tabanca, silaha ait 5 fişek ve hırsızlığa konu çalıntı motosiklet ele geçirildi.

Mahkeme tarafından serbest bırakıldılar

Şüpheliler gözaltına alınıp Eyüpsultan Kuştepe Polis Karakolu'na götürüldü. İşlemleri tamamlanan hırsızlar 20 Kasım'da adliyeye sevk edildi, şüphelilerin çalmış olduğu motosiklet ise sahibine iade edildi.

Şüpheliler "Silahlı Kanuna Muhalefet" ve "Motosiklet Hırsızlığı" suçlarından sevk edilmiş oldukları mahkeme tarafından 'adli kontrol' hükümlerinin uygulanmasının ardından salıverildi.

Yorumlar (0)