Büyü Yaptırmanın Hükmü Nedir? Efendimize Büyü Yapıldı Mı?

Büyü Yaptırmanın Hükmü Nedir? Büyü Yaptırmak Dinen Neden Kötüdür? Efendimize Büyü Yapıldı Mı? Büyü Dinen Nasıl Bozulmalıdır? Felak Ve Nas Surelerinin Fazileti

YAŞAM 06.01.2021, 14:02 Hanife
Büyü Yaptırmanın Hükmü Nedir?  Efendimize Büyü Yapıldı Mı?

Dinimizce gayptan haber vermeye çalışmanın yani insanın aklı ve duyularıyla idrak edemeyeceği şeyden haber almaya çalışmasının ve bu tür çalışmalar yapmasının, falcılık, cincilik gibi işlerle uğraşmasının en ağırı ve en tehlikeli olanı büyücülüktür. 
Büyü, Türkçe’ de sihir muskacılık ve cincilik gibi işleri içine alan, insanın tabiatüstü uğraşlara girip akıl ve ruh sağlığını bozan, insanları kandıran bir iştir. 

Efendimiz’in hadislerine bakıldığında da büyü yapmanın yedi büyük günah arasında sayıldığını görmekteyiz. Bunun nedeni ise Allah’ın iradesi dışında, gücünün üstünde işler başarabilme iddiası vardır ki dinimiz de bu sebeple büyüyü haram kılmıştır. Büyüyü yapmak da yaptırmak da haramdır. Büyü bozmak için büyücüye gitmek de haramdır. Efendimiz’e Yahudilerce büyü yapılmıştır. Efendimiz’e yapılan bu büyüyü bozmak için Allah Teala Felak ve Nas Surelerini indirmiştir. Bu iki sure “muavvizeteyn” yani “iki koruyucu” adını almışlardır. Medine’de Lebid İbn Asım’ın Hz. Peygamber’e yaptığı büyü sebebi ile bu sureler inmiştir. Allah Rasulü (s.a.v) bir süre rahatsız olunca iki melek gelerek ona büyü yapıldığını haber vermişlerdir. Efendimiz bunun üzerine birkaç sahabeyi yanına alarak Zervan kuyusuna gider. Kuyunun kapak taşının altından erkek hurma çiçeği, Hz Peygamber’in tarağı ve tarantısı, bir mumdan surete batırılmış iğneler ve on bir tane düğümü olan ipler bulunmuştu. Bu sırada Cebrail (a.s) muavvizeteyn adlı sureleri getirmiş ve her ayet-i kerime okundukça bir düğümün çözülmesini bildirmişti. Sonunda düğümler çözülüp iğneler çıkarılır. İğneler çıkarılıp düğümler çözülürken Allah Rasulü (s.a.v.) acı duymuştur. En sonunda, kendi ifadesiyle “diz bağından çözülmüş gibi kalkmış” ve rahatlamıştır. (Buhari, Tıb, 39, Ebu Davud, Edeb, 98)



Sonuç olarak, kendisine büyü yapıldığını düşünen kişi Felak ve Nas Surelerini bol bol okumalı ve Allah’tan rahatlama dilemelidir. Öte yandan hiçbir müslüman Allah’tan başka bir şeyden medet ummamalı, rahatlamak veya ferahlamak, gelecekten haber almak ya da bir dileğini yerine getirtmek için büyücüye gitmemelidir. Allah Teala, kulunun her isteğini yerine getirecek güce ve kuvvete sahiptir. Kişilerden, fallardan veya büyülerden gelecek için medet umulmak haramdır ve yanlıştır. 

Felak Suresi Meali

    Bismillahirrahmanirrahim.

1.    De ki: Ben Sabahın Rabb’ine sığınırım,
2.    Yarattığı şeylerin şerrinden,
3.    Karanlığı çöktüğü zaman gecenin şerrinden,
4.    Düğümlere üfürüp büyü yapanların şerrinden,
5.    Ve haset ettiği vakit hasetçinin şerrinden.

Nas Suresi Meali

    Bismillahirrahmanirrahim.

1.    De ki: Sığınırım insanların Rabb’ine,
2.    İnsanların melikine (sahibine ve hâkimine),
3.    İnsanların ilahına,
4.    O sinsice vesvese veren şeytanın şerrinden,
5.    Öyle bir şeytan ki insanların göğüslerine (kalplerine) vesvese verir durur.

Aleyna Nur AYAN / habernediyor.com

Yorumlar (0)