Bursalı küçük Efe'nin bir eli dev gibi, diğeri küçücük

Türkiye’de ender olarak görülen bir hastalığın pençesinde olan Nurgül-Sinan Tiryaki çiftinin 1,5 yaşındaki çocukları Mahmut Efe, tedavi için hayırseverlerden yardım bekliyor. Küçük Efe'nin bir ayağı ve bir eli normal, diğerleri ise anormal biçimde hızlı büyüyor.

YAŞAM 06.01.2021, 18:06 07.01.2021, 18:24
Bursalı küçük Efe'nin bir eli dev gibi, diğeri küçücük

Bursa’da yaşamlarını sürdüren genç çiftin evlatları Mahmut Efe, maddi olanaksızlıklar içinde güçlükle tedavi olmaya çalışıyor. Talihsiz çocuğun sağ ayağı ve sol eli anormal biçimde hızlı büyüyor. Diğer ayak ve eli ise yaşıtı olan çocuklarınki gibi normal büyüyor. 1,5 yaşındaki talihsiz çocuğun, bir ayağı ve bir eli, 10 yaşındaki bir çocuğun eli ve ayağı büyüklüğünde.

Klippel-Trenaunay sendromunun tedavi edilebilen bir hastalık olduğunu belirten Nurgül-Sinan Tiryaki çifti, tedavi giderlerini sağlayamadıklarını ve şu ana kadar gerçekleştirilen tedavinin ve tetkiklerin yalnızca süreci yavaşlattığını kaydederek, yardım eli uzatılmasını talep etti.

“Evladımın koşup yürüdüğünü görmek istiyorum”

Tiryaki çifti, sosyal medya platformları üzerinden paylaşımlar yaparak yardım beklerken, acılı anne Nurgül Tiryaki, “Evladımın iyi olmasını istiyorum. Yürüdüğünü, koştuğunu görmek istiyorum. Onu kaybetmek istemiyorum. Eğer tedavisi gerçekleşmezse, ilerleyen süreçte kanser riski bulunuyor. Bizim an itibarıyla gördüğümüz tedavi yalnızca kanser riskini biraz olsun yavaşlatmak için. Eşim asgari ücretle çalışıyor. Maddi olanaklarımız yok. İstanbul’da özel bir hastane, gerçekleşmesi gereken tedavi için 300 bin TL istiyor. Bunu karşılayamıyoruz. Hayırseverlerden ve devlet büyüklerimizden yardım bekliyoruz.” dedi.

Tedavi masrafı 300 bin TL

Evladının tedavisi için sürekli çalışan Sinan Tiryaki ise, “Oğluma Klippel-Trenaunay sendromu tanısı konuldu. Evladımın tedavisi özel bir kurumda gerçekleştirilecek. An itibarıyla Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavisine devam ediliyor. Buradaki tedavi, yalnızca süreci yavaşlatıyor. Bütünüyle iyileşmesi adına İstanbul’daki özel kuruma yatması gerekiyor. Hastanenin tedavi için talep ettiği meblağ 300 bin TL. Asgari ücretle çalışıyorum, maddi durumum buna el vermiyor. Hayırseverlerden ve devlet büyüklerimizden yardım bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.





 

Yorumlar (0)