Bursa'da 10 fabrikayı etkileyen yangın havadan görüntülendi: Fabrikalar küle döndü

Bursa’nın İnegöl ilçesindeki bir iplik fabrikasında çıkan yangında alevler etraftaki 9 fabrikayı da sardı. Yangını söndürme çalışmaları 15 saat aralıksız şekilde devam etti. Yangının boyutu ise sabahın ilk ışıkları ile birlikte havadan çekilen görüntülerle gözler önüne serildi.

YAŞAM 02.08.2023, 09:33 02.08.2023, 17:34
Bursa'da 10 fabrikayı etkileyen yangın havadan görüntülendi: Fabrikalar küle döndü

Bursa İnegöl’de dün 16.30 sıralarında meydana gelen ve rüzgarın etkisi ile hızla yayılan alevler, 10 ayrı fabrikanın yanmasına sebep oldu.

Fabrikalar kullanılamaz duruma geldi

Yangına 400 itfaiye eri, 200 itfaiye aracı, 4 helikopter ile 2 yangın söndürme uçağı müdahale ederken, 110 dönümlük arazi üzerine kurulu olan 10 fabrikanın neredeyse tamamı kullanılamaz duruma geldi.

Alevler 8 saat sonra kontrol altına alındı

Ekipler, alevlerin Organize Sanayi Bölgesi’ndeki diğer fabrikalara sıçramaması için adeta canla başla çalıştı ve yangını yaklaşık 8 saat sonra kontrol altına alabilmeyi başardı.

4 vatandaşın yaralanmasına neden olan olayın boyutuysa günün ilk ışıkları ile birlikte havadan görüntülendi.

Yangından 10 fabrika etkilendi

Yangından, yaklaşık 110 dönümlük arazi üzerindeki 10 mobilya ve orman yan sanayi üretimi yapan fabrika etkilendi. Alevlerin fabrikalara verdiği zarara ilişkin hasar tespit çalışmaları ise devam ediyor.

Fabrikaların bazı kesimlerinin yer yer çöktüğü, bazı kesimlerinde ise zaman zaman alevlenmeler meydana geldiği görüldü. Alevlenmelerin meydana geldiği alanlarda söndürme çalışmaları sürüyor.

Yorumlar (0)