Bugün hava nasıl olacak? Hava sıcaklığı düşecek mi?

Meteoroloji’nin yaptığı son tahminlere göre; ülke genelinde çok bulutlu bir hava hakim olacak. İzmir, Çanakkale ve Aydın’ın kıyı bölgeleri dışından ki tüm bölgelerde araklı yağış bekleniyor. Yağışların yağmur ve sağanak yağış şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

YAŞAM 09.03.2022, 09:59
Bugün hava nasıl olacak? Hava sıcaklığı düşecek mi?

Yapılan değerlendirmeler neticesinde bugün İç Anadolu’da, Karadeniz’in iç kesimlerinde, Doğu Anadolu’nun doğu ve kuzey kesimlerinde, Batı Akdeniz’in iç kesimlerinde ve yarı zamanlı İç Ege bölgelerinde karla karışık yağmur ile kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji yağışlara ve buzlanma olaylarına karşı uyardı!

Yağışların Doğu ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde, Doğu Anadolu’da, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ve kuzeyinde, Doğu Akdeniz’de, Antalya’nın doğusuyla Konya çevresinde kuvvetli şekilde etkili olması bekleniyor. Ayrıca Karadeniz bölgesinin yüksek ve iç kesimleriyle Doğu Anadolu’nun yüksek alanlarında kar örtüsüne sahip eğimli yerlerinde çığ riski bulunmaktadır. Doğu ve iç kesimlerde ise don ve buzlanma olayı bekleniyor.

9 Mart 2022’de hava sıcaklığı nasıl olacak?

Bugün itibariyle hava sıcaklığının batı ve iç kesimlerde etkili olması beklenen yağışlarla birlikte 2 ile 5 derece arasında azalacağı ve sıcaklıkların mevsim normallerinin altında olacağı tahmin ediliyor. Bazı ilerde tahmin edilen hava durumu şöyle:
Ankara

Çok bulutlu 5°C / Yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

İstanbul

Çok bulutlu 5°C / Hafif yağmur ve karla karışık yağmur bekleniyor. Yüksek yerlerde ise kar yağışı tahmin ediliyor.

İzmir

Çok bulutlu 10°C

Adana

Çok bulutlu 16°C / Aralıklı sağanak yağış bekleniyor. Yağışların kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Antalya

Çok bulutlu 14°C / Aralıklı sağanak yağış ve iç kesimlerde ki yüksek alanlarda karla karışık yağmurun ve kar yağışının etkili olacağı tahmin ediliyor.

Samsun

Çok bulutlu ve yağmurlu 5°C / Yağışların yüksek yerlerde ve iç kesimlerde kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca ara ara yoğun kar yağışı olacağı tahmin ediliyor.

Trabzon

Çok bulutlu ve yağmurlu 7°C / Yüksek be iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

Erzurum

Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 12°C / Yağışların kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Diyarbakır

Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 10 °C / Şehirde etkili olması beklenen yağışların öğle vakitlerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Yorumlar (0)