Bugün dışarı çıkacaklar dikkat! Sağanak yağış ve kar uyarısı yapıldı

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, Marmara için sağanak uyarısı yapılırken Doğu, Anadolu, Karadeniz, İç Anadolu ve Akdeniz için kar uyarısı yapıldı.

YAŞAM 16.03.2024, 09:28 Şeyda Gül
Bugün dışarı çıkacaklar dikkat! Sağanak yağış ve kar uyarısı yapıldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 16 Mart Cumartesi gününa ilişkin hava tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Marmara'nın doğusu, İç Anadolu (Eskişehir hariç), Orta ve Doğu Akdeniz, Karadeniz, Doğu ve Güney Anadolu ile Edirne ve Kırklareli çevrelerinin ise yağışlı geçeceği öngörülüyor. İç Anadolu'nun doğusunun yüksekleri, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Akdeniz'in yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, Siirt ve Bitlis çevrelerinin yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Orta Torosların yüksek kar örtüsüne sahip dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunurken, yurdun güneydoğu kesimlerinde toz taşınımı beklendiği kaydedildi.

Hava sıcaklığı ve rüzgar

Hava sıcaklıkları ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyretmeye devam edeceği tahmin edilirken, rüzgarın genellikle kuzey ve batılı, yurdun doğu kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği öngörülüyor.

Kuvvetli yağış uyarısı

Bitlis ve Siirt çevrelerinin yerel kuvvetli olması beklenen yağılara ilişkin yapılan uyarıda, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

Çığ tehlikesi uyarısı

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğu ifade edilen açıklamada, vatandaşlara dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarılar yapıldı.

Toz taşınımı uyarısı

Güneydoğu kesimlerinde toz taşınımı beklendiği vurgulanan uyarıda, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğinin altı çizildi.

Yorumlar (0)