Bu illerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji'den şiddetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerinde, ülke genelinin parçalı, zaman zaman çok bulutlu, Ege, Marmara, Batı Akdeniz, Orta ve Batı Karadeniz, İç Anadolu ile Erzincan, Tunceli, Elazığ ve Malatya çevresinin yağmur ve sağanak, Batı Akdeniz ve Kıyı Ege kıyılarının zaman zaman gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı öngörülüyor.

YAŞAM 04.12.2021, 10:19
Bu illerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji'den şiddetli yağış uyarısı

Meteoroloji'nin son değerlendirmelerinde, İç Anadolu, Batı Akdeniz, Ege, Marmara, Orta ve Batı Karadeniz’de sağanak yağış beklendiği açıklandı.

Yağışların Güney ve Kıyı Ege, Marmara’nın batısı ile Burdur ve Antalya çevrelerinde kuvvetli, Güney Ege’de çok kuvvetli, Aydın’ın kıyı kesimleri ile Muğla çevrelerinde zaman zaman aşırı ve şiddetli olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının İç Ege ve Marmara’da 3-5 derece azalacağı, diğer bölgelerde ciddi bir değişiklik yaşanmayacağı ve ülke genelinde mevsim normallerinde seyredeceği belirtiliyor.

Kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Güney ve Kıyı Ege, Marmara’nın batısı ile Burdur ve Antalya çevrelerinde kuvvetli, Güney Ege’de çok kuvvetli, Aydın’ın kıyı kesimleri ile Muğla çevrelerinde zaman zaman aşırı ve şiddetli olacağı tahmin edilen yağışlara karşı su ve sel baskını uyarısı yapıldı. Tedbirli  ve dikkatli olmaları konusunda vatandaşlara uyarılarda bulunuldu.

Ayrıca Ege ile Marmara’da güneyden kuvvetli olarak eseceği tahmin edilen kuvvetli rüzgar konusunda ise meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı uyarı yapıldı.

İllere göre hava durumu ve günün en yüksek sıcaklıkları şu şekilde:

İstanbul: Parçalı, çok bulutlu, yer yer sağanak yağışlı, 15 derece.

İzmir: Parçalı, çok bulutlu, yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 18 derece.

Antalya: Parçalı, çok bulutlu, yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 18 derece.

Ankara: Parçalı, çok bulutlu, öğle saatlerinde başlamak üzere yağmur ve sağanak yağışlı, 12 derece.

Trabzon: Parçalı, çok bulutlu, 19 derece.

Erzurum: Parçalı, az bulutlu, 0 derece.

Diyarbakır: Parçalı, az bulutlu, 12 derece.

Yorumlar (0)