Bitlis’e Mart ayında 9 metre kar yağdı

Türkiye’nin en çok kar yağışı alan şehri Bitlis’e bu sene yağan karın kalınlığı 9 metreyi geçti.

YAŞAM 15.03.2022, 17:59 15.03.2022, 18:13
Bitlis’e Mart ayında 9 metre kar yağdı

Bu kış ilk kar yağışının 9 Aralık 2021 tarihinde başlamış olduğu Bitlis’te Mart ayıyla beraber yağan kar oranı 9 metreye çıktı. Bitlis’te kar kalınlığı son kar yağışı sonrasında 8 metre 37 santimetre oldu. Almış olduğu yoğun kardan dolayı karın başkenti ismiyle de anılan Bitlis’te aralıksız olarak kar yağışı devam ediyor. Mart ayında etkisini göstermeyi sürdüren kar yağışından dolayı şehirde hayat durma noktasına geldi. Pek çok araç karlar altında kaldı ve özellikle tek kattan oluşan evler kara gömüldü. Vatandaşlar evlerine ulaşmak isterken çareyi kardan tüneller oluşturmakta buldu.

Mart ayında kar 9 metreyi buldu

MGM tarafından yapılmış olan paylaşımda 9 Aralık 2021 tarihinde ilk karın yağdığı ve Bitlis şehrinde Mart ayıyla beraber kışın yağan kar oranının 8 metre 37 santimetre olarak ölçüldüğü ifade edildi.

Karın başkenti Bitlis’te bugünlerde bir kar afetinin meydana geldiğini ifade eden Hakan Okay, “Şu anda bulunduğumuz bölge Bitlis Rahva. Burada neredeyse göz gözü görmüyor. Yoğun bir fırtına ve tipi söz konusu. Karın yüksekliği insan boyunu da geçmiş vaziyette. Gerçekten de karın başkenti Bitlis’te bir kar afeti daha görülüyor.” şeklinde konuştu.

Yağan karın bitkiler ve hayvanlar için su deposu olduğunu ifade eden Mehmet Akarsu’ysa, “Mart ayının ortasında olmamıza karşın memleketimizde kar yağışı sürüyor. Bu yıl meteoroloji verilerine göre 8 metre kar yağışı oldu. Bahar bu gidişle biraz geç gelecek gibi. Bu sene geçtiğimiz seneye göre çok fazla kar yağışı oldu. Fakat yağan kar hem hayvanlar için hem doğa için iyi bir su deposuydu. Bitkilerin yetişmesi için de güzel bir fırsat” dedi.

Yorumlar (0)