Beklenen kar geldi: Meteoroloji il il uyardı

Bütün Türkiye’nin merakla beklediği kar geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından b günlük hava tahmin verileri paylaşıldı. Buna göre, yurt genelinde sıcaklıkların düşüş göstereceği ve kar yağışının etkili olacağı ifade edildi. İstanbul'a ise senenin ilk karı düştü.

YAŞAM 29.01.2023, 10:27 29.01.2023, 10:45
Beklenen kar geldi: Meteoroloji il il uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava tahmin raporunu paylaştı. Buna göre, beklenen kar yağışı ocak ayının son günlerinde başlayarak yurt genelinde etkisini hissettirecek. Sıcaklıkların ise 3 ila 5 derece daha düşüş göstereceği tahmin edilirken yurt genelinde karla karışık yağmur ve sağanak yağışların etkisini göstermesi bekleniyor. İstanbul'da ise kış ayının ilk karı Silivri'ye düştü.

Hava sıcaklıkları düşüyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilen son incelemelere göre, yurt genelinin çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu, İç Ege, Akdeniz, Karadeniz ile Güneydoğu ve Doğu Anadolu'nun yağışlı olması bekleniyor.

Yağışların, çoğunlukla yağmur, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu ve Batı Karadeniz'in iç bölgeleri ile Doğu Anadolu'da kar ve karla karışık yağmur biçiminde görüleceği tahmin ediliyor.

Birçok bölgede kar yağışı görüldü

Yurt genelinde havaların soğuması ile beraber birçok bölgede beklenilen kar yağışı görüldü. Yurdun doğu bölgesinde Bingöl, Erzurum, Tunceli ve birçok kent beyaza büründü. Yalnızca Doğu Anadolu’da kar yağışı görülmedi, Marmara Bölgesi'nde de kar yağışı ile ilgili mutlu haber geldi. Öte yandan İstanbul’a ilk kar yağışı Silivri’de meydana geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Mersin, Adana, Konya, Eskişehir ve Ankara dahil olmak üzere en az 20 kentte kar yağışı uyarısında bulundu.

Yorumlar (0)