Aylık 5 bin TL maaşla çalışacak 50 otobüs şoförü aranıyor

Antalya’da aylık 5 bin TL’ye kadar varan otobüs şoförü aradıklarını fakat bulamadıklarını belirten Antalya Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Yasin Arslan, “İŞKUR’dan müraacatımızı gerçekleştirdik, 50 şoför açığımız bulunuyor ama istediğimiz rakama ulaşamadık. Gazetelere çeşitli ilanlar verdik fakat buna rağmen istediğimiz geri dönüşü alamadık” açıklamasını yaptı.  

YAŞAM 27.07.2021, 14:33 28.07.2021, 09:04
Aylık 5 bin TL maaşla çalışacak 50 otobüs şoförü aranıyor

Antalya’da turizm sezonun açılmasıyla beraber otobüs şoförlerinin, turizmde çalışmaya başladıklarını bu nedenle de otobüs şoförü kadrolarında 50 adet şoför açığı olduğunu belirten Antalya Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Yasin Arslan, 5 bin lira maaş ile şoför aradıklarını fakat herhangi bir talep göremediklerini aktardı. 

“Aylık 5 bin TL’ye şoför bulamıyoruz”

10-15 kişinin başvuru yaptığını belirten Arslan, yeterli sayıya ulaşamadıklarına dikkat çekerek İŞKUR’dan başvuru yaptıklarını ve gazetelere çeşitli iş ilanı verdiklerini ifade etti ve şoför olmak isteyenlerin başvurularını beklediklerini bildirdi. 

“Maaşlar 5-6 bin civarına çıkıyor” 

Dün itibarıyla müracaatların başladığını ifade eden Antalya Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Yasin Arslan, “Antalya, turizm şehri olduğu için bizimle birlikte çalışan pek çok şoför yaz döneminde turizme yöneliyor. Bu nedenle araçlarda şoför eksikliği yaşandı. İŞKUR’dan müracaatımızı yaptık, 50 şoför açığımız var fakat herhangi bir talep alamadık. Gazetelere ilan verdik fakat buna rağmen arayan olmadı. Normalde asgari ücretle şoför çalıştırıyoruz. Çalışma saatlerimiz esnek olduğu için de maaşlar 5-6 bin civarına çıkıyor. Günlük yevmiyeden hesapladığımızda 180-200 lira gibi bir fiyat ortaya çıkıyor. Ortalama 25 gün araçlarımız çalışıyor. Bu kapsamda müracaatlar da dün itibarıyla başladı" şeklinde konuştu. 

“Antalya’yı bilip bilmemeleri çok önemli değil”

Şoför olmak isteyen kişilerin, şehri bilmelerinin bir şart olmadığını ifade eden Arslan, “Şoför olmak isteyenlerin öncelikle 12 metre otobüs kullanmış olması gerekiyor. Bu olmadığı zaman kamyon gibi araçlar kullanmış, Antalya’yı bilen ya da bilmeyen fark etmiyor, E sınıfı ehliyeti olan ve SRC ile psikoteknik belgeleri bulunan tüm şoför esnafımız başvurabilir” açıklamasını yaptı.

“İnşallah gelirler”

Adayları şoförler odasına beklediğini belirten Arslan, “E sınıfı ehliyeti, SRC’si olan ve işe ihtiyacı bulunan tüm kardeşlerimizi Antalya Otobüsçüler odasına bekliyorum. İnşallah gelirler, biz hep buradayız” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Yorumlar (0)