Aydın'da acil servis hekimine kafa atan şahıs, tekrar gözaltına alındı

Aydın Didim ilçesinde Devlet Hastanesi’nde görev yapan Acil Servis Hekimi Dr. Doğancan Kılıç, polis tarafından rapor amacıyla acile getirilen şahsın saldırısıyla karşı karşıya kaldı. Saldırı anıysa anbean güvenlik kameralarınca kaydedildi. İlk gözaltına alındığında serbest bırakılan şahıs, yeni delillerin ortaya çıkması üzerine tekrar gözaltına alındı.

YAŞAM 20.12.2021, 07:29 21.12.2021, 09:15
Aydın'da acil servis hekimine kafa atan şahıs, tekrar gözaltına alındı

18 Aralık Cumartesi gecesi Didim Devlet Hastanesi’nde gerçekleşen olayda elde edilen bilgilere göre, Didim’de alkollü olarak araç kullanırken yakalanarak ekiplere mukavemette olan bir kişi rapor için emniyet güçleri tarafından Didim Devlet Hastanesi’ne getirildi.

Alkollü T.D., yanına gelen Acil Servis Hekimi Dr. Doğancan Kılıç’a kafa attı.

Acil doktorunun kaşı açıldı

Saldırı anı anbean güvenlik kameralarına yansırken, ani kafa darbesiyle yara alan Kılıç’ın ise kaşı açıldı.

Saldırıya uğrayan doktorun kaşına 4 dikiş atılırken saldırgan savcılığa sevk edildi. T.D. emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.



Fahrettin Koca, saldırı hakkında açıklamalarda bulundu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, saldırının ve failin serbest bırakılmasının ardından açıklamalarda bulundu: "Didim Devlet Hastanesi'nde görevli doktora karşı bir şahıs tarafından ağır şiddet suçu işlendi. Arkadaşımıza 4 dikiş atıldı. Failin serbest bırakılması ise hepimizi yaraladı. Sürecin takipçisi olacağız."
 



Failin gözaltına alındığını savcılık duyurdu

Aydın Söke Cumhuriyet Başsavcılığı, failin gözaltına alındığını şu cümlelerle duyurdu: "Mağdur hekimin geçici raporundaki tespitler üzerine şüpheli şahıs ilk gözaltında serbest bırakılmış fakat sonrasında ortaya çıkan yeni deliller ve kamera görüntüleri üzerine soruşturmayı genişletme talimatı verilmiştir. Şüpheli şahıs, 19.12.2021 tarihinde gözaltına alınmıştır."
 



Bakan Koca'nın açıklamalarının ardından gözaltında 

Fail, tekrar gözaltına alındı. Bu haber üzerinde Fahrettin Koca sosyal medya hesabından şunları yazdı: "Yakalanarak gözaltına alındı! Fail, kamera kayıtları ve yeni deliller üzerine dün yakalandı. Bu önemli gelişmeyi duyuran Aydın Söke Cumhuriyet Başsavcılığı'na teşekkür ederiz."

Yorumlar (0)