Avcılar'da skandal: Müteahhidin inanılmaz oyunu

İstanbul'a bağlı Avcılar ilçesinde kentsel dönüşüm çerçevesinde yıkım faaliyetleri gerçekleştirilen bir apartmanın bitişik nizam duvarlarının olmadığı anlaşıldı. Gerçekleştirilen incelemelerde, iki binanın arasında tek bir duvar olduğu ve diğer binanın duvarının olmadığı görüldü. Bina tedbir maksatlı olarak boşaltılırken, altında bulunan dükkanların duvarları yıkıldı.

YAŞAM 01.02.2022, 19:08 02.02.2022, 17:28
Avcılar'da skandal: Müteahhidin inanılmaz oyunu

Avcılar ilçesindeki Merkez Mahallesi üzerinde kentsel dönüşüm çerçevesinde bir binanın yıkım çalışmaları gerçekleştirildi. Çalışmalar esnasında yandaki 6 katlı apartmanın bitişik nizam duvarının inşa edilmediği ortaya çıktı.

Yıkım esnasında kopan parçalar apartmandaki evlerin içerisine düşerken, iki bina arasında tek bir duvarın olduğu görüldü. Bu durum üzerine tedbir maksatlı olarak bina boşaltılırken, altındaki dükkanlar kapatıldı. İçerisinde 6 dairenin yer aldığı ve evlerin tamamında ailelerin ikamet ettiği bina belediye ekipleri tarafından mühürlenirken, karot numunesi alınması için inceleme başlatıldı. İlerleyen saatlerde binanın altındaki dükkanların duvarları çöktü.

“Avcılar gibi bir yerde bunu nasıl yapmış?"

İki apartman arasında tek bir duvarın olduğunu dile getiren dükkan sahibi Mehmet Ali Ezer, “Duvarı yıkılan binanın altındaki esnaflardan biriyim. Yıkım işlemlerine 10 gün evvel başladılar. Dün incelemeye geldiler, müteahhidin duvar örmediğini söylediler. Duvar yapmamış, diğer  apartmana yapıştırma yapmış. Binamız tedbir amaçlı olarak boşaltıldı. Bugün geldiğimizde dükkanımızın duvarı çökmüştü, eşyalarımız zarar gördü." diye konuştu. 

Mağdur olduklarını söyleyen Ezer, “Binayı inşa eden müteahhidin Avcılar gibi bir yerde bunu nasıl yaptığını anlamış değiliz. Yurttaş mağdur, esnaf mağdur, insanlar nerede kalıyor bilmiyorum. Buradan çıkmak zorunda kalırsam nereye gideceğimi bilmiyorum." dedi. 

Binaya ilişkin olarak başlatılan inceleme çalışmaları devam ediyor.







Yorumlar (0)