Av tüfeğiyle vurulan yaralı köpek, üç bacağıyla yaşamını sürdürecek!

Eskişehir’deki zabıta ekipleri, av tüfeğiyle vurulmuş olan yaralı bir köpek buldu. Zabıta tarafından veterinere götürülen yaralı köpeğin, bir bacağını kaybettiği belirlendi.

YAŞAM 11.02.2021, 13:48 12.02.2021, 09:27
Av tüfeğiyle vurulan yaralı köpek, üç bacağıyla yaşamını sürdürecek!

Eskişehir’in Sivrihisar ilçesindeki Kaymaz mahallesinde, zabıta ekipleri tarafından yaralı bir köpek bulundu. Av tüfeğiyle ve kimliği belirsiz kişilerce vurulan köpek, Sivrihisar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından zaman karşı yarışılarak veterinere yetiştirilmeye çalışıldı. Sivrihisar kent merkezindeki Cengiz Topel Caddesi’nde yer alan bir veteriner kliniğine götürülen yaralı köpek, Yaklaşık 65 kilometrelik yolda büyük bir yaşam savaşı verdi.

Artık üç bacakla yaşayacak

Klinikteki veterinerler, köpeğin ilk olarak yaralı ayağının adeta parçalandığını belirledi. Veterinerliğie ağır yaralı olarak gelen köpeğin çok kan kaybettiğini söyleyen veteriner hekim Mustafa Sayın, kurşunun biraz daha yukarı gelmesi durumunda, hayatını bile kaybedebileceğini söyledi. Köpeğin bacağının kurtulamadığını söyleyen Sayın, yaranın oldukça nekroz olduğunu ve sinirler, bağ dokuları tamamen paramparça bir hale olduğunu söyledi.

Sevimli köpek, sahiplenilmeyi bekliyor

El birliğiyle köpeği kurtardıklarını söyleyen Sayın, bir hafta sonra sevimli köpeğin ayağa kalkabileceğini müjdeledi. Av tüfeğiyle köpeği yaralayanlar hakkında ise Sayın, bu durumun vicdan ve insanlık yoksunu bri tarafından yapıldığını söyledi. Kimseye zararı olmayan, saldırganlığı, agresifliği olmayan bu canlının bunu yaşamasına üzüldüğünü söyleyen Sayın, sevimli köpeği birinin sahiplenmesin istediklerini de söyledi.
 

Yorumlar (0)