Av sezonu bereketli başladı: Balıkçıların yüzü güldü

Av yasaklarının kalmasıyla birlikte balıkçılar, Balıkesir'in Bandırma ilçesinden tekneler ile denize açıldı. Seferden kasa kasa hamsi, istavrit ve sardalya ile dönenen balıkçının yüzü gülüyordu.

YAŞAM 01.09.2023, 10:44
Av sezonu bereketli başladı: Balıkçıların yüzü güldü

Denizlerde av yasağının sona ermesi ile birlikte ilk av gününde Balıkesir Tarım Ürünleri AŞ Bandırma Su Ürünleri Balık Hali'nde de hareketlilik yaşandı.

Başta Bandırma Körfezi olmak üzere Marmara Denizi'nin çeşitli yerlerine tekneleri ile açılan balıkçılar, 228 kasa istavrit, 245 kasa hamsi ve 348 kasa sardalya avladı.

Büyüklüklerine göre ayrılan balıklar, İstanbul, Ankara ve Bursa gibi büyükşehirlere gönderildi.

"Bu seneki hamsiler daha iri"

Hal yetkilisi Özcan Ateş, hamsinin kasasının incelik ve kalınlığına göre 800 ile 1000, sardalyanın kasasının 300 ile 600, istavritin kasasının ise 400 ile 600 liradan satıldığını belirtti.

Balıkçılık firması yönetim kurulu başkanı Osman Kocaman ise Bandırma Körfezi'nde av sezonu hamsiyle açtıklarını söyledi.

Firma çalışanlarının sardalya avladığını da belirten Kocaman, "Sular henüz sıcak olduğu için balıkçılığın gelişimi ve devamı hakkında çok kuvvetli fikirlerde bulunamayız. Sular eğer biraz serinlerse balığın daha iyi bir şekilde toplanması mümkün, o zaman geldiğinde daha doğru yorumlar yapabiliriz fakat en azından bu yılki hamsilerin, geçen yılki hamsilere nazaran daha iri olduğunu söyleyebiliriz. Bu da iyi bir başlangıç" şeklinde konuştu.

" Vatandaşların bu yıl ucuz balık yiyeceğini düşünüyoruz"

Bir başka balıkçılık firmasının sahibi olan Emin Gürer ise 2023-2024 av sezonunun herkese hayırlı olmasını diledi.

Sezonun güzel olacağını umut ettiklerini söyleyen Gürer, "Denizde şu an itibari ile görünen göründü. Denizde çok miktarda hamsi ve sardalya olduğu ayrıca vatandaşların da ucuz balık yiyeceğine olan inancımız sonsuz. Geçen seneye nazaran palamut bu yıl biraz daha zayıf görünmesine rağmen bir ay sonra onun da geleceğini tahmin ediyoruz" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)