Ara tatil bitti, trafik arttı: İstanbul’da yoğunluk yüzde 56

Okullarda verilen ara tatilin bitmesi ile beraber İstanbul'da bazı yerlerde trafik yoğunluğu meydana geldi.

YAŞAM 21.11.2022, 10:45 21.11.2022, 17:46
Ara tatil bitti, trafik arttı: İstanbul’da yoğunluk yüzde 56

Bir hafta kadar süren ve birçok kişinin tatil yapma fırsatı elde ettiği ara tatilin bitmesi ile beraber haftanın ilk iş gününde İstanbul'da artış gösterdi. Okul taşıtlarının da trafiğe girilmesi ile beraber İstanbul trafiğinde günün erken vakitlerinden itibaren yer yer yoğunluk meydana geldi.

Avrupa Yakası’nın birçok bölgesinde yoğunluk görülüyor

Avrupa Yakası'nda Edirnekapı, Cevizlibağ, Zincirlikuyu, Mecidiyeköy, Okmeydanı ve D-100 kara yolu Haliç Köprüsü’nde trafik yavaş bir şekilde ilerliyor. Levent TEM Otoyolu ve Hasdal TEM bağlantı yolunda çift yönlü biçimde yoğunluk görülüyor.

Ortaköy sahil yolu hizasında bölge bölge yoğunluk görüldüğü, Barbaros Caddesi ve Beşiktaş Meydanı'nda ise trafiğin sıkışık olduğu ifade ediliyor.

TEM Otoyolu Ankara istikameti üzerinde Esenyurt gişeler konumundan başlayan yoğunluk Mahmutbey gişelerine kadar sıkışık bir şekilde seyrederken, E-5'te ise Avcılar bölgesi Topkapı doğrultusunda ve bağlantı alanlarında araç trafiği dikkati çekiyor.

Trafik yoğunluk haritası açıklandı

Anadolu Yakası'nda D-100 kara yolu Edirne doğrultusunda Bostancı'dan görülmeye başlayan trafik, Avrasya Tüneli girişine gelene kadar sürüyor. Ankara doğrultusunda ise Göztepe-Küçükyalı aralığında yoğunluk görülüyor.

TEM Otoyolu'nda ise Samandıra-Ataşehir aralığında trafik ağır şekilde ilerleme gösteriyor. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü doğrultusunda trafik, Acıbadem bölgesinde artmaya başlıyor ve köprü girişine kadar sürüyor.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü istikametinde ise araç trafiği Ümraniye'den başlıyor. Şile ve Altunizade-Çekmeköy arasındaki otoyolda yoğunluk görülüyor. TEM bağlantı yollarında ve sahil yollarında da bölgesel olarak trafiğin artış gösterdiği fark ediliyor. Diğer taraftan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Yoğunluk Haritası tarafından sağlanan verilere göre, şehir genelinde görülen trafik yoğunluğu saat 09.05’te yüzde 56 şeklinde ölçüldü.

Yorumlar (0)