Turne yolunda feci kaza: 3 ölü, 8 yaralı

"Baş Belası" isimli tiyatro oyununun turnesi için Çorum'dan Samsun'a giden oyuncu ekibi, Merzifon ilçesi civarında kaza geçirdi. Bir TIR'a arkadan çarpan minibüste bulunan 3 kişi yaşamını yitirdi, 8 kişi yaralandı. Kazayı yaralı olarak atlatan oyuncular tedavi altına alındı.

GÜNDEM 21.11.2022, 11:00 21.11.2022, 11:17 Hakan Öksüz
Turne yolunda feci kaza: 3 ölü, 8 yaralı

Çorum'da sahneye koydukları "Baş Belası" isimli tiyatro oyununun ardından Samsun'a hareketlenen tiyatro ekibi, kaza yaptı. Oyuncuları taşıyan Aykut Bektaş'ın yönetimindeki minibüs, Hacı Ahmet Kılıç'ın kullandığı TIR'a arkadan çarptı. Merzifon ilçesine bağlı Çaybaşı Köyü civarında yaza, Amasya-Çorum kara yolu üzerinde meydana geldi.

Özgür Karataş, Tolga Güleryüz ve Burak Topçu hayatını kaybetti

Kazanın ardından olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve jandarma ekibi yönlendirildi. Feci kazada can pazarının yaşandığı kaydedildi. Tiyatro oyuncularını taşıyan minibüste sıkışan Özgür Karataş, Tolga Güleryüz ve Burak Topçu'nun olay yerinde yaşamını yitirdiği belirtildi. 

Araçta hangi oyuncular vardı?

Minibüsün sürücüsü ile araçta bulunan diğer yolcuların yaralandığı ifade edildi. Kaza yapan araçta bulunan oyuncuların arasında Ceyhun Fersoy, Filiz Özbek, Burak Gülçebi, Melis İşiten, Özgür Ayaz, Sergen Deveci ve Uğur Şalvarcıoğlu gibi isimlerin bulunduğu aktarıldı. Kaza geçiren oyuncular, Suluova ile Merzifon'daki hastanelere sevk edildi. Olaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

Bakan Ersoy paylaşım yaptı

Feci kazaya ilişkin Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'dan da paylaşım geldi. Resmi sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bakan Ersoy, mesajında, "Başımız sağ olsun." ifadesine yer verdi.

Kazada yaşamını yitirenlerin meslekleri

Kazada hayatını kaybeden Özgür Karataş, Tolga Güleryüz ve Burak Topçu, tiyatro dünyasını yasa boğdu. Özgür Karataş'ın, Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde organizatör olarak çalıştığı kaydedildi. Kazada hayatını kaybeden Tolga Güleryüz'ün ışık tasarımcısı, Burak Topçu'nun ise oyuncu olduğu belirtildi.

Yorumlar (0)