Antalya’da esnaf, dolandırıcıyı paketleyip jandarmaya teslim etti 

Alanya’da turistlere malzeme satma bahanesiyle esnaflardan komisyon alan ve her seferinde hızlı şekilde ortadan kaybolan dolandırıcı, bu kez yakalandı. Günlerdir nöbet tutan esnaf, yakaladıkları dolandırıcının ellerini ve ayaklarını elektrik kablosuyla bağlayıp jandarmaya teslim etti. Şahsın, aynı yöntemler onlarca esnafı dolandırdığı ortaya çıktı. 

YAŞAM 07.12.2021, 15:04 08.12.2021, 11:29
Antalya’da esnaf, dolandırıcıyı paketleyip jandarmaya teslim etti 

Antalya’nın Alanya ilçesine bağlı Avsallar mahallesinde yaşanan olayda turistik çarşıdaki esnafa dadanan M.E. isimli bir dolandırıcı, turistlerin yaşadığı bir sitede çalıştığını ve onlara yüklü miktarda malzeme satacağını söyleyerek teker teker avladığı satıcıları bir ofise götürüyordu. Esnaftan hem ofis hem de malzemeler için komisyon alan M.E., farklı tarihlerde geldiği ilçede onlarca kişiyi dolandırmıştı.  



Esnafı dolandırıp toz duman oluyordu 

Esnafı dolandırdıktan sonra hızla ortadan kaybolan ve kimsenin bir daha haber alamadığı şahıs, oyunu ortaya çıkınca şikayet edildi. Toplu şekilde jandarmaya şikayette bulunan esnaf, dolandırıcının gelme ihtimaline karşılık bir plan yaptı. Esnaflardan Gaffar Uzun, birkaç gün sonra güvenlik kameralarını incelerken M.E. isimli kişinin aynı bölgede gezdiğini fark etti ve tüm esnaf pusuya yatıp beklemeye başladı. 



Elektrik kablosuyla paket yaptılar 

Dolandırıcı M.E.’nin bir esnafla konuştuğunu ve 15 bin TL aldığını fark eden çarşı esnafı, şahsı kovalamaya başladı. Kısa süren kovalamacada M.E., yakalandı. Esnaf ise şahsı bir kez daha kaçırmamak için ellerini ve ayaklarını elektrik kablolarıyla bağladı. Durumu jandarmaya haber veren vatandaşlar, dolandırıcıyı paketli bir şekilde kolluk kuvvetlerine teslim etti. 



“6 gündür işimizi bıraktık peşine düştük” 

Dolandırıcıyı yakalayan Gaffar Uzun, durumu şöyle anlattı: “İşimizi gücümüzü 6 gündür bıraktık, bu şahsın peşine düştük. Bugün de birini daha dolandırmak amacıyla buraya gelince hemen etkisiz hale getirdik. Kendisi genellikle buradaki esnafı dolandırıyor. Kaçmak istediğinde biz zaten hazırda bekliyorduk. Hemen yakaladık, bağladık ve jandarmaya teslim ettik.” 

Bir diğer esnaf ise dolandırıcının her zaman bir şekilde kaçtığını, gözden kaybolduğunu fakat en sonunda yakalandığını ifade ediyor. 

Yorumlar (0)