Antalya'da keçilerini otlatan çoban, arıların saldırısına uğradı

Antalya'da ikamet eden ve hayatını hayvancılıkla kazanan çoban, keçilerini otlattığı esnada bal arılarının saldırısına maruz kaldı. Saldırı neticesinde gözleri kapanan ve yüzü şişen çoban, arıların herkese zarar verdiğini, konuya ilişkin olarak yetkili mercilere şikayette bulunduklarını dile getirdi.

YAŞAM 19.04.2021, 21:53 20.04.2021, 15:14
Antalya'da keçilerini otlatan çoban, arıların saldırısına uğradı

Sarılar Mahallesi'ne bağlı olan ve Kır mevkii olarak isimlendirilen makilik ve ormanlık bölgede konuşlandırılan arılar, yürüyüş yapan, bahçesine ve tarlasına gitmek için bölgeden geçen yurttaşlar için büyük tehlike arz ediyor. Arılardan en çok etkilenenler ise arıcılar gibi bölgede bulunan ve hayvanlarını arıların da bulunduğu yerlerde otlatmak durumunda kalan besiciler oluyor.

Gözleri kapandı

İbrahim Şirinel adlı yurttaş, keçilerini otlattığı esnada çok sayıda arının saldırısına uğradı. Arılar tarafından vücudunun birçok bölgesinden sokulan Şirinel’in gözleri tamamen kapandı ve yüzü şişti.

Kır mevkiinin hemen her yerinin arıcılar tarafından istila edildiğini, bunların büyük kısmının izinsiz olarak faaliyette bulunduğunu söyleyen talihsiz adam, “Yalnızca yan tarafımızda Ordu'dan buraya gelen bir arıcının 20 dönüm alanda 5 bin tane arısı var. 

"Artık ben de korkuyorum"

Arılar sebebi ile ormanlık bölgede yürüyüşe çıkan yurttaşlar bu bölgeye gelemiyor. Bahçesine ve tarlasına gidenler, hayvan otlatanlar arıların saldırısına maruz kalıyor. Konuya ilişkin olarak geçtiğimiz günlerde Manavgat Kaymakamlığı'na dilekçe sundum. Birçok arıcının izinsiz olarak burada faaliyette bulunduğunu, gerekli işlemlerin gerçekleşmesi gerektiğini ifade ettim. Arılar bugün de bana saldırdı. Ayaklarımdan saçıma kadar her yerime arı soktu. Zaten çocuklarım korktukları için hayvan otlatmaya gelmiyordu. Artık ben de aynı korkuyu yaşıyorum. Yetkililerden derhal önlem almalarını talep ediyorum.” sözlerini sarf etti.









Yorumlar (0)