Ankara'da bir apartmana 'kayyum' atandı

Ankara’da bulunan bir apartmanda bina sakinleri, apartman ile ilgilenecek yönetici bulamayınca, mahkemeye başvuruda bulundu. Mahkeme kararı ile binaya kayyum atandı. Bina kayyumla birlikte işler iyice sarpa sardı.

YAŞAM 01.04.2021, 22:08 02.04.2021, 14:03
Ankara'da bir apartmana 'kayyum' atandı

Çankaya’daki 'Gelibolu Apartmanı'nda son yöneticinin aidatların ödenmemesi sebebi ile ile istifa etmesinin akabinde binada uzun bir süredir yönetici krizi yaşanıyor. Bina sakinleri apartmanla ilgilenen kimseyi bulamayınca, çözümü mahkemeye başvuru yapmakta buldu. Mahkeme kararınca binaya kayyum atandı ve apartmanla kayyumun bağlı olduğu yönetim firması ilgilenmeye başladı. Apartman sakinleri tam da rahat bir nefes aldıklarını düşünürken, kısa bir süre sonra sıkıntılar tekrar yaşanmaya başladı. Bina sakinleri ile firma arasında aidat krizi meydana gelince, işler yarım kaldı ve firma bina ile ilgilenmemeye başladı.

“Kayyum daha kötü oldu”

Firmanın apartman ile ilgilenmeyip yalnızca para topladığını iddia eden bina sakinlerinden Mert Yıldız, “Uzun bir süredir problem yaşıyoruz. Aidat ve harcama sorunları sebebi ile mahkemeye başvurduk ve binamıza kayyum atandı. Firma binamız ile hiç ilgilenmiyor. Kurumsal firmanın Twitter hesabından erotik hesapların, FETÖ hesaplarının paylaşıldığını gördük ve bunları şikayet ettik. Gereğinin yapılmasını bekliyoruz." dedi.



"Binanın yarısı taşındı"

Söz konusu sürecin yaklaşık olarak 6 aydır aynı şekilde devam ettiğini dile getiren Yıldız, “Komşularımızın yarısı taşındı. Firma bizi taciz ediyor. "Beğenmezseniz gidin." diyorlar. 6 aydır durum bu. Taşınmak istiyoruz fakat salgın buna müsaade etmiyor." ifadeleri kullandı.



Yorumlar (0)