Amerikan polisi olmadığına dua et!

Polis, öldürünceye kadar ateş edemiyor! Antalya'da iki polis memurunu bıçakla yaralayan zanlı, sonunda birini öldürme ihtimali güçlenince bacağından vurulma kararı alındı.

YAŞAM 08.07.2020, 13:30 08.07.2020, 14:19
Amerikan polisi olmadığına dua et!

Amerika ve Avrupa başta olmak üzere dünyanın bir çok bölgesinde polise mukavemet gösterenler anında etkisiz hâle getirildiği hâlde Türkiye'ye dayatılan ve polisin müdahale yetkisini sınırlandıran uyum yasaları nedeniyle polis, kendisini öldürünceye kadar suçluya müdahale edemiyor. 

Kimi müdahalelerin ölüm ya da ağır yaralama ile sonuçlanması üzerine polis hakkında ivedikle açılan soruşturma, meslekten uzaklaştırılma ve yargılanma gibi yaptırımlar nedeniyle polisin cesareti kırılıyor ve güvenlik güçleri silahına davranacak cüreti gösteremiyor.

Bunun son örneği Antalya'da yaşandı.

Antalya'da iki polis memurunu bıçakla yaralayan zanlının birilerini öldürme ihtimalinin iyice güçlenmesi üzerine bacağından vurularak etkisiz hâle getirildi.

Antalya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Tahılpazarı Mahallesi İsmet Paşa Caddesi'nde bir pansiyona gelen ve kimlik kaydı sırasında GBT'ye takılan Mehmet Fatih Ö. isimli kişinin arama kayıtlı olduğunu görünce durumu Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğüne iletti.

Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, pansiyondan çıkan zanlıyı durdurmak için ihtarda bulundu. "Hırsızlık ve polise mukavemet" suçlarından aranan zanlı Mehmet Fatih Ö. durmak bir tarafa bıçakla polis memurlarına saldırdı ve polis memurlarından Vehbi A'yı omzundan, diğer polis memuru Fatih T'yi bacağından yaraladı.

Kaçmaya çalışan ve kaçarken etrafa zarar vermeye devam eden Mehmet Fatih Ö.'nün ölüme sebebiyet verme ihtimalinin kuvvetlenmesi üzerine polis zanlıyı bacağından vurarak durdurabildi.

Bacağından yaralanan polis memuru ile omzundan yaralanan polis memuruna ilk müdahale, olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından ambulansta yapıldı.

Yaralı polis memurları ile saldırgan, Antalya'daki çeşitli hastanelere götürüldü.

Hakkında arama kaydı bulunan kişinin neredeyse iki polis memurunun ölümüne neden olacağı olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Görgü tanığı Sinan Payam, polis memurlarının yaralı olmalarına rağmen kahramanca şüpheliyi kovaladıklarını ve vurarak yakaladıklarını anlattı.

Yorumlar (0)