Polise "Ederin kaç para" diyen yarbayın 3 yıl hapsi istendi!

Bursa'da polise "Ederin kaç para?" diyerek hadsiz bir şekilde hakaret eden ve "tabip yarbay" olduğu ortaya çıkan şahsın 3 yıl hapsi istendi. 

GÜNDEM 08.07.2020, 14:03 08.07.2020, 14:17

Olay, Bursa'nın Karacabey ilçesinde yer alan otoyol gişesinde gerçekleşti. Balıkesir istikametinden gelen otomobil, polis ekipleri tarafından durduruldu. 

Ekipler, aracın sürücüsünden ruhsat ve ehliyetini vermesini isterken, yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri dâhilinde nereden gelip nereye gittiğini sordu. 

Ruhsat ve ehliyetini göstermedi

Bunun üzerine sürücü M.M. kendisinin yarbay olduğunu belirtti. Polis ekiplerinin ruhsat ve ehliyeti defalarca istemesinin ardından sürücü ile ekipler arasında tartışma çıktı. 

M.M. hadsiz bir şekilde hakaretler savurmaya başladı. Söz konusu şahsın polis memuruna yönelerek "amirine bile askerlik yaptırdığını" söylemesi üzerine olay büyüdü.

Çirkin ifadeler kullandı 

Polis memuru da askerliğini şerefli bir şekilde yaptığını söyledi. M.M. yarbay olduğunu defalarca tekrarlarken, küstah bir şekilde polis memuruna maaşının kaç para olduğunu sorarak, "Ederin kaç para?" dedi. 

Yarbay, olay yerindeki komiser yardımcısına da bağırarak, kendi maiyetindeki kişiye sahip çıkmasına gerektiğini çünkü polis memurunun saygısızlık yaptığını söyledi. 

"Tabip yarbay" olduğu öğrenildi

Daha sonra da aracına binerek olay yerinden uzaklaşan M.M.'nin, bir hastanede pandemi doktoru olarak görev yürüten "tabip yarbay" olduğu ortaya çıktı. Polis memurları, hakaret ve tehditler yağdıran M.M. hakkında suç duyurusu yaptı.

3 yıla kadar hapsi istendi

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konuya ilişkin soruşturma başlatıldı. Soruşturmaya ait iddianame duyuruldu. Söz konusu iddianameye göre, "tabip yarbay" M.M.'nin 3 yıla kadar hapsi istendi. 
 

Yorumlar (1)
Cengiz ALP 4 yıl önce
Polisin ederinin ne olduğunu yargının, bu .... yarbaya göstermesi lazım.