Aksaray’da sele kapılan 3 aylık Asel bebeği arama çalışmaları devam ediyor

Aksaray'da pazar akşamı başlayan sağanak yağışın kenti etkisi altına alması sonucu Ihlara yolu Kireçlik mevkisinde sel meydana geldi. Sele kapılarak sürüklenen otomobilin içinde bulunan ve annesinin kucağından kayarak kaybolan 3 aylık Asel bebeği arama kurtarma çalışmaları ise devam ediyor.

YAŞAM 05.09.2023, 11:51 06.09.2023, 09:43
Aksaray’da sele kapılan 3 aylık Asel bebeği arama çalışmaları devam ediyor

Aksaray’da Pazar akşamı etkili olan sağanağın ardından Ihlara yolu Kireçlik mevkisinde meydana gelen sele kapılarak kaybolan 3 aylık Asel bebeği arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

AFAD, UMKE, jandarma ve polis ekipleri, olayın yaşandığı yola paralel olan su kanalı ile etrafındaki arazi hattı boyunca arama kurtarma çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Ekipler, 3 aylık Asel bebeğin bulunması için bölgede titizlikle tarama yapıyor.

3 Ağustos Pazar akşamı Aksaray'ın Kireçlik mevkisinde meydana gelen selde 1 kişi hayatını kaybetmiş, 14 kişi ise kurtarılmıştı.

Olay nasıl oldu?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından beklenen yağış Pazar akşamı Aksaray’da etkili olmuş ve şiddetli yağış dolayısıyla merkeze bağlı Sevinçli köyü ile Kireçlik mevkiideki bir akaryakıt istasyonu sular altında kalmıştı.

Sel sonucu yolda meydana gelen akıntıya kapılan çok sayıda araç, yolun hemen yakınında bulunan tarım arazileri ile sulama kanalına sürüklenmişti. Akaryakıt istasyonunda çalışan Adem Çelik, korkunç dakikaların yaşandı o anlara ilişkin ‘‘Her şey 2 dakika içinde bitti. Araçlar akaryakıt istasyonuna sığınmaya çalıştı. O araçları da sel aldı götürdü’’ dedi.

Akıntıya kapılan araçlardan birinde bulunan 53 yaşındaki Gülseren En isimli kadın boğularak hayatını kaybederken, 3 aylık Asel bebek de annesinin kucağından kayarak sele kapıldı ve kayboldu. Ekiplerin, minik Asel’i arama çalışmaları devam ediyor.

Sele kapılan 2 çocuk annesi defnedildi

Akıntıya kapılarak araziye sürüklenen araçların birinde olan ve boğularak yaşamını yitiren 2 çocuk annesi Gülseren En’in cenazesi, kılınan namazının ardından toprağa verildi. Sel nedeni ile araçlarda mahsur kalan 14 vatandaş ise UMKE, jandarma, itfaiye, AFAD ve polis ekiplerinin yardımı ile kurtarıldı. Hastaneye sevk edilen vatandaşlar yapılan sağlık kontrollerinin ardından taburcu edildi.

3 aylık Asel bebek akıntıya kapılarak kayboldu

Sürüklenen araçlardan birinde olan ve kendi imkanları ile kurtulan Nazif Balcan ile Hayriye Balcan çiftinin 3 aylık minik bebeği Asel, sel sonucu oluşan akıntıya kapılarak kayboldu. Olay üzerine saat 06.00 sıralarına kadar 150 kişilik bir ekip, bölgede arama yaptı fakat minik Asel’in izine rastlamadı. Arama çalışmalarını olayın meydana geldiği yola paralel akan kanal hattı boyunca yoğunlaştıran jandarma ve AFAD ekiplerine, Antalya AFAD’dan gelen 15 kişilik dalgıç ekibi de dahil oldu. 70 kişiden oluşan ekip, sondalama yöntemiyle kanalda Asel bebeği aramaya devam ediyor.

Yorumlar (0)