Aksaray Valisi genç kızı ağlattı!

Okulunu bırakmak zorunda kalan Ayşenur, Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu'nun "okuyacaksın, biz okutacağız" sözleri karşısında gözyaşlarına boğuldu.

YAŞAM 10.07.2020, 14:10
Aksaray Valisi genç kızı ağlattı!

Karkın köyünü ziyaret ederek incelemelerde bulunan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, meyve bahçesinde Kadın Kalkınma Kooperatifi üyeleri ile görüşürken bahçede günlük yevmiyeci olarak çalışan genç bir kız çocuğu dikkatini çekti. Lise öğrencisi Ayşenur Göktaş ile eğitim üzerine kısa bir süre sohbet eden Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, kaçıncı sınıfa gittiğini sordu.

Lise çağlarındaki Ayşenur Göktaş, Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’nun bu sorusuna, “Ailem maddi imkânsızlıklar nedeniyle beni okula gönderemiyor artık” dedi ve bir anda kendini tutamayarak ağlamaya başladı.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu ise Ayşenur Göktaş’tan gözyaşlarını silmesini isteyerek, “Ağlama! Sakın ağlama! Sen okuyacaksın. Seni biz okutacağız.” dedi ve devlet yöneticileri olarak önceliklerinin gençler olduğunu ve gençlerin okuması gerektiğini söyledi.

Ayşenur Göktaş’ın durumdaki tüm aileleri bulup görüşüleceğini ve kızlarının eğitim hayatının devam etmesi için gerekli her şeyin yapılacağını belirten Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Aksaray İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal'ı arayarak, maddi imkânsızlıklar yüzünden okuyamayan kızların araştırılmasını, gerekli değerlendirmelerin yapılmasını ve ihtiyaçlarına ilişkin düzenlemelerin ardından kayıtlarının alınmasını istedi.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’nun Karkın köyünden ayrılmasından sonra gazetecilerin sorularını cevaplandıran Ayşenur Göktaş, okulu bıraktıktan sonra günlük yevmiye üzerine çalışmaya başladığını, Vali Aydoğdu’nun gerekli desteği vereceğini söyleyince mutluluktan gözyaşlarını tutamadığını söyledi.

Ayşenur'un annesi Gülgün Göktaş da kızının tekrar okula gidebilecek olmasından büyük mutluluk duyduğunu belirterek, çocuklarını okutmak için maddi imkânlarının olmadığını, Karkın köyünde de kendi kızı gibi okuyamayan kızların bulunduğunu kaydederek, “Vali Bey söz verdi, inşallah kızım da okuluna tekrar gidecek, diğer kızlarımız da eğitimlerine devam edebilecek.” dedi.

Yorumlar (0)