Adıyaman'daki konteyner kent gün geçtikçe büyüyor

Adıyaman'da depremzedeler için kurulan Altınşehir Konteyner Kent'teki konteyner sayısı 823'e çıktı. İçinde kütüphane, çocuk oyun grubu, sağlık tesisi, basketbol sahası ve dersliğin de yer aldığı tesisteki konteyner sayısının 1817'ye çıkartılması hedefleniyor.

YAŞAM 18.03.2023, 15:02 Hakan Öksüz
Adıyaman'daki konteyner kent gün geçtikçe büyüyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkıma uğrayan illerden biri olan Adıyaman'da geçici barınma alanlarının kurulumu sürüyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile birlikte çalışan AFAD ve TOKİ, çalışmaların yürütülmesinde rol oynuyor. Kurulan çadır ve konteynerler ile depremzedelere geçici yaşam alanları oluşturuluyor.

Hedef, konteyner sayısını 1817'ye çıkartmak

Çok sayıda konteynerin yer aldığı Altınşehir Konteyner Kent, afetzedeler için oluşturuldu. Rehabilitasyon merkezi, yönetim ofisi, basketbol sahası, çamaşırhane, kıraathane, derslik, mescit, kütüphane, sağlık tesisi ve çocuk oyun grubunun bulunduğu tesisteki konteyner sayısının 1817'ye yükseltilmesi hedefleniyor. Tesise şimdiye kadar yerleştirilen konteyner sayısının 823 olduğu kaydedildi. 

15 gün içinde tesisin tamamlanacağı düşünülüyor

Altınşehir Konteyner Kent Koordinatörü Nurullah Geylani, ilk iki etaptaki 446 konteynere yerleştirilen depremzede sayısının 1817 olduğunu bildirdi. Üçüncü bölgeye konulan 377 konteyner ile birlikte toplam konteyner sayısının 823'e çıktığını belirten Geylani, "Buradaki tesisin yapımının 15 gün içinde tamamlanacağını düşünüyoruz." diye konuştu. 

Yorumlar (0)