81 yaşındaki fedakâr anneden insanlık örneği

Amasya’da yaşayan ve fedakârlığıyla tanınan 81 yaşındaki Fatma Günay, biri 55, diğeri 43 yaşında olan görme ve bedensel engelli iki çocuğuna gözü gibi bakıyor.

YAŞAM 09.05.2021, 12:14 10.05.2021, 11:40
81 yaşındaki fedakâr anneden insanlık örneği

Amasya'ya bağlı Suluova ilçesinde oturan Fatma Günay (81), doğuştan bedensel ve görme engelli 43 yaşındaki kızı Sündüs Günay’ın ve şeker hastalığı sebebiyle sonradan görme yetisini kaybeden 55 yaşındaki bedensel engelli olan oğlu Şaban Günay'ın yürüyen ayakları, gören gözleri oluyor.

“Yaşadıkça çocuklarıma hizmet edeceğim”

Engelli çocukların diğer normal akranlarına göre daha fazla ilgi ve sevgiye muhtaç olduklarını belirten anne Fatma Günay, "İki evladım var. İkinin yanında bende böyle ömrümü geçiriyorum. Tek zorluğum ise ilerleyen yaşım. Allah bana ömür verdiği sürece evlatlarımın hizmetinde olacağım. Çünkü onların mutlu olması bana yetiyor. Ev içinde çok fazla sıkılmasınlar diye arada kapının önüne çıkartıyorum. Tuvalet gibi ihtiyaçları olunca da sırtımda taşıyorum. Evladım Şaban için ben yetkililerimizden, sesimi duyanlardan bir yatak istiyorum" dedi.

“Canım annem”

"Annem için ben bu canımı veririm" diyen Fatma Günay’ın engelli kızı Sündüs Günay annesi için, "Allah annemi bizden mahrum etmesin. O hep başımızda olsun. Ona canımızı veririz” sözleriyle duygularını dile getirdi.

“Annem tüm hayatını bize adadı”

Annelerinin tüm hayatını kendilerine adadığını ve her ihtiyaçlarını sağladığını söyleyen Şaban Günay ise, "Annem kardeşimle beni yediriyor, gezdiriyor, her ihtiyacımızı o karşılıyor. Ama artık yaşlandığı için kardeşimle beni yataklarımızda eskisi gibi kolaylıkla çeviremiyor. Bende annem gibi o bize daha rahat baksın diye sesimizi duyan yetkililerden bir yatak istiyorum” dedi.

“Fatma Teyze insanlık örneği veriyor”

81 yaşındaki Fatma Günay’ın insanlık örneği veren ve parmakla gösterilecek bir kadın olduğunu dile getiren Türkiye Sakatlar Derneği Suluova Şube Başkanı Mehmet Semiz ise Anneler Günü dolaysıyla Fatma Günay’ı evinde ziyaret etti.

Semiz, “Fatma teyzemiz iki çocuğunun da bütün ihtiyaçlarını karşılıyor. Kimi evimizde dört kimi evimizde ise iki tane engelli insanlarımız var. Aileleri ve özellikle anneleri ise 24 saat evlatlarının başında bekliyorlar. Engelli bireylerimizin annelerinin hakkı kesinlikle ödenmez” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)