4 kardeşin ölümünde korkunç ayrıntı! Önce diğerlerine içirmiş 

İstanbul’un Fatih ilçesinde 4 kardeşin siyanürle ölümüne ilişkin soruşturma sürerken, yapılan incelemeler sonucu yeni bir bulguya rastlandı. Kardeşlerden Oya Yetişkin’in diğerlerinden daha sonra hayatını kaybettiği tespit edildi. Bu yüzden önce kardeşlerine meyve suyu içinde siyanür verdiği daha sonra kendisinin içtiği ileri sürüldü. 

YAŞAM 07.11.2019, 09:08
4 kardeşin ölümünde korkunç ayrıntı! Önce diğerlerine içirmiş 

İstanbul'un Fatih ilçesinde bulunan apartmanın birinci katında oturan Cüneyt (48), Oya (54), Yaşar (56) ve Kamuran Yetişkin (60) kardeşlerin evinin kapısında "Dikkat siyanür var" yazılı notu gören komşuları durumu polise ihbar etmiş, ardından olay yerine polis ve sağlık ekipleri gönderilmişti. Kilitli olan kapı çilingir yardımıyla açılmış ve 4 kardeş de evde ölü bulunmuştu.

Yapılan incelemeler sonucu siyanür içerek öldükleri tespit edilen kardeşlerden Mimar Sinan Güzel Sanatlar'da modelist olan ve canlı mankenlik yapan Oya Yetişkin'in beden ısısından diğer kardeşlerden daha sonra hayatını kaybettiği değerlendirildi.

Ayrıca, Yetişkin'in içine siyanür kattığı meyve suyunu kardeşlerine içirdikten sonra kendisinin içtiği de değerlendirildi. 

"Siyanür hemen öldürür"

Üsküdar Üniversitesi Bağımlılık ve Adli Bilimler Enstitüsü Adlitoksoloji Program Başkanı Öğretim Görevlisi Sultan Mehtap Büyüker, siyanürün özellikle yüksek dozda olduğunda hemen öldüreceğini kaydederek, "Siyanür hemen öldürür. Özellikle yüksek dozda maruziyet fazlaysa. Solunum yolu yada ağızdan alınmışsa hemen ölüm olabilir. Alınan miktara göre ve vücudun metabolizmasına göre kardeşlerin ölümleri arasında çok az dakikalarla ölümler gerçekleşebilir. Vücut sıcaklığına göre ölüm saati belli oluyor." ifadelerini kullandı. 

Diğer yandan, eve giren polis memurlarından ikisinin de evdeki "siyanür" kokusundan etkilendikleri ileri sürüldü. 

Not Oya Yetişkin tarafından yazılmış olabilir

Kardeşlerin oturduğu evin kapısında yazılı olan "Dikkat siyanür var" yazılı notun da Oya Yetişkin tarafından yazılmış olabileceği ihtimaller arasında yer alıyor.

Anne- babalarının ardından kendilerine yüklü miktarda borç kaldığı belirtilen kardeşlerin bu sebeple bir süredir sıkıntıda çektikleri de iddia edildi. Birinci dereceden akrabaları bulunmayan ve yakınları Mersin'de oturan kardeşlerin teşhisleri ise arkadaşları ve mahalle bakkalı tarafından yapıldı.

Oya Yetişkin ile ablası obezite hastası Kamuran Yetişkin, Oya'nın iş arkadaşı tarafından teşhis edilirken, epilepsi hastası Yaşar ve kuryecilik yapan Cüneyt Yetişkin ise mahalle bakkalı tarafından teşhis edildi.

Siyanür nedir?

‘Prusik asit’ ya da ‘Hidrosiyanik asit’ olarak bilinen siyanür, oldukça zehirli bir maddedir. Tuzları trityum siyanür ve sodyum siyanür, maden sanayi ve demir çelik endüstrisi gibi farklı sanayi kollarında kullanılmaktadır. Siyanürün vücuda olan etkisi hızlı bir şekilde görülmektedir. Bu nedenle siyanüre bağlı ölümler çok kısa süre içinde yaşanmaktadır.

Siyanür zehirlenmesi nasıl anlaşılır?

Siyanür zehirlenmesinin meydana gelmesi, kullanılan zehrin türüne göre değişiklik göstermektedir. Hidrojen siyanür, en hızlı etki eden türdür. Hidrojen siyanür zehirlenmesinin belirtileri kendisini saniyeler içinde göstermeye başlarken, ölüm de dakikalar içinde gerçekleşir.

Genel olarak siyanür içeren maddelerin ağız yolu ile alınması, siyanür zehirlenmesine yol açar. Deriden emilim ve solunum yoluyla da zehirlenme yaşanabilir. En tehlikeli olanı solunum yolu ile zehirlenmedir çünkü alveoller ve bronşiyal mukozadan toksik dozda emilim oldukça hızlı bir şekilde gerçekleşir.

Siyanüre bağlı zehirlenmelerde en duyarlı organlar kalp ve merkezi sinir sistemdir. Hafif derecede yaşanan zehirlenmelerde baş ağrısı, bulantı, baş dönmesi, kuvvetsizlik ve kusma görülür. Siyanür tuzlarının mide mukozasında oluşturduğu bölgesel iltihabi reaksiyona bağlı olarak bulantı ve kusma gerçekleşir. Aynı zamanda bilinç kaybı ve havale de (konvulsiyon) gelişebilir. Genellikle nabız, bu düzeyde hızlıdır.

Yorumlar (0)