4 akademisyeni öldüren sanık, avukata hakaret etti!

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde 4 akademisyeni öldüren sanık, çıkarıldığı mahkemede bir avukata hakaret etti, mahkeme ertelendi.

YAŞAM 01.11.2019, 17:01 01.11.2019, 17:26
4 akademisyeni öldüren sanık, avukata hakaret etti!

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesi'nde 4 akademisyeni silahla vurarak öldüren araştırma görevlisi Volkan Bayar (38), yargılandığı davanın Cuma günkü duruşmasına, tutuklu olarak kaldığı cezaevinden SEGBİS aracılığıyla bağlandı.

Eskişehir Üçüncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuksuz sanık Saadet Aylin Y. ise salona gelerek katıldı. Savunması sorulan Volkan Bayar, savunmasını yapmak yerine müşteki avukatlarından biri olan Mustafa Algam'a hakaret etmeye başladı. Bu olayın üzerine mahkeme başkanı, sanığın bağlandığı SEGBİS'i kapattırarak duruşmayı erteletti. Bir sonraki duruşma, 24 Ocak 2020'de olacak.

Kafasını duvarlara vurmuştu!

Saadet Aylin Y. hakkında azmettirme suçundan, Volkan Bayar hakkında da 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan dörder kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen davanın ilk duruşmasına da tutuklu Volkan Bayar, yine SEGBİS aracılığıyla katılmıştı. Bayar, kafasını duvarlara vurmaya başlayınca dört infaz koruma memurunun kendisini kelepçelemesiyle odadan çıkarılmıştı.

Akli dengesinin yerinde olmadığını savunuyor

İkinci duruşmada da SEGBİS ile bağlanan Volkan Bayar, akli dengesinin olmadığını iddia ederek "Bana inanmazsanız anneme ve babama sorun. Beni küçükken zor zapt ediyorlarmış. Zincir bile kullanmışlar zapt edebilmek için. Başkanım benim bir an önce bilgisayarımı ve cep telefonumu gönderin. Müşteri buldum, satıp üç-beş kuruş para kazanmak istiyorum. Akli dengemin yerinde olup olmadığının tespit edilmesini istiyorum. Kocaeli'ndeki hastaneye gönderdiler. Tek bir doktor vardı. Ben uzmanlardan oluşan bir heyet kontrolünden geçmek istiyorum. Hakkımda hazırlanan iddianameyi anlayacak kadar zekâ düzeyim yok. Eski Rektör Hasan Gönen'in de tanık olarak dinlenmesini istiyorum. Ceza ehliyetimin olup olmadığı belirlensin o zaman ifade vereyim. İşimizi doğru yapalım. Ben çok sıkıldım. Pazartesi günü dersim var, hazırlanmam gerekiyor. Hepiniz Allah'a emanet olun" ifadelerini kullanarak savunma yapmayı reddetmişti.

Yorumlar (0)