36 milyon liralık 'Kargo' dolandırıcılığı!

Yozgat’ta “kargo şirketi çalışanı” olarak kendilerini tanıtan insanlara inanıp teslim tutanağına imza atan iş insanı 2,3 milyon Euro dolandırıldı. 

YAŞAM 05.12.2021, 13:29 05.12.2021, 13:35
36 milyon liralık 'Kargo' dolandırıcılığı!

Yozgat’ın Çayıralan ilçesine bağlı Günyayla köyünde dünyaya gelen ve çalışmak için 43 sene önce Almanya’ya giden iş insanı İbrahim Hazer (59), 2015 senesinde Ankara merkezli olarak kurduğu şirketiyle Almanya-Türkiye arasında ticarete başladı. İnşaat, köprü, demiryolu gibi işlerde kısa sürede başarıya ulaşan Hazer, doğup büyüdüğü köye 2 sene önce dönüş yaptı. Birikiminin çoğunu köyüne yatırım için kullanmayı amaçlayan iş insanı hem köyünde hem de Çayıralan ilçesinde hayır işlerine yöneldi. 

Pek çok kurumdan teşekkür plaketi aldı 

Yaptığı yatırım ve hayırlar karşılığında belediye, kaymakamlık ve pek çok kurumdan teşekkür plaketi almaya başlayan İbrahim Hazer’in bu durumunu öğrenen dolandırıcılar ise harekete geçti. Kendisini kargo çalışanı -kurye- olarak tanıtan kişiler Hazer ile irtibat kurdu. Konya’da kurulu olan Yozgatlılar Derneği’nin kendisine teşekkür etmek amacıyla plaket göndereceğini ve bunun kişiye özel olup yalnızca kendisinin imzası karşılığında teslim edileceğini belirtti. Bunu kabul eden İbrahim Hazer, kargonun geleceği gün evde oturup kuryeyi bekledi. 



Teşekkür plaketinin karşılığı 2,3 milyon Euro 

Kapısına gelen kuryenin gösterdiği teslim kağıdında ilgili yere imza atan İbrahim Hazer, 1 kilo Konya şekerini ve teşekkür plaketini alarak kapıyı kapattı. Bir süre sonra internette araştırmalarda bulunan Hazer, Konya’da kurulmuş Yozgatlılar Derneği bulunmadığını öğrendi. Bunun üzerine harekete geçen kişi, kargo teslim tutanağının da sahte olduğunu fark etti. Dolandırıldığını anlayarak savcılığa başvuran Hazer’in imzaladığı teslim tutanağının alt kısmında bir senet bulunduğu ve aslında bu senedi imzalamış olduğu ortaya çıktı. 

Senet, Almanya’ya gitti 

İbrahim Hazer’in imzaladığı senedin Almanya’da bir kişiye verildiği ve artık iş insanının hiç tanımadığı bu kişiye 2,3 milyon Euro borçlu olduğu belirtildi. Hazer bu durumu, verdiği imzadan aylar sonra evine gelen hacizle fark etti.  

Yaklaşık 2 sene önce köyüne döndüğünü ve bu süre zarfında yaklaşık 2,5 milyonluk yatırım ve yardımda bulunduğunu; bu sebeple de kendisine sık sık teşekkür plaketi verildiğini kaydeden İbrahim Hazer, kuryenin o gün şahsi bir araçla geldiğini ve kendisini imza atmak konusunda acele ettirdiğini ifade etti. İbrahim Hazer, artık yatırım yapamayacak durumda olduğunu çünkü hem parasına hem de iş yeri ve evine haciz konduğunu belirtiyor. 

Yorumlar (0)