Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kadınlarımız seçme seçilme hakkını AK Parti döneminde özgürce kullandı”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 87’nci yıl dönümünde video mesaj yayınladı. Erdoğan, özellikle kadına şiddet konusuna değindi ve tüm sorunlara çözüm üretmeye devam edeceklerini kaydetti. 

GÜNDEM 05.12.2021, 14:16
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kadınlarımız seçme seçilme hakkını AK Parti döneminde özgürce kullandı”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin yıl dönümü için bir video mesaj yayınladı. Bu sene 87’nci yıl dönümü kutlanan seçme ve seçilme hakları kapsamında kadına yönelik şiddete de değinen Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: “Türkiye, İstiklal savaşında destan yazan kadınlarımıza hem seçme hem de seçilme hakkını tüm Avrupa ülkelerinden daha önce vermiştir. Kadınlarımızın bu imkana Avrupa’daki hemcinslerinden daha erken kavuşması, ülkemizin kadınlara verdiği değerin bir göstergesidir. Gazi Mustafa Kemal’in bu vizyonu ise ne yazık ki kendisinden sonra gelen siyasetçiler tarafından devam ettirilememiştir.” 



“Kadınlar haklarını AK Parti döneminde kullandı” 

Erdoğan: “Türk kadınları seçme ve seçilme haklarını 1934 senesinde elde etmiş olsalar da bu hakkı özgürce kullanma dönemi AK Parti ile başlamıştır. Eğitimden ekonomiye kadar her alanda Gazi Mustafa Kemal’in emanetine ihanet edenler, kadınlarla ilgili atılan adımları daima sabote ettiler. Kadınlarımızı kılık kıyafetlerine göre ayırdılar ve anayasal haklarını kullanmalarını önlediler. Lafa gelinde eşitliği ve demokrasiyi dilinden düşürmeyenler, kamusal alanda da siyasette de kadınlarımızın varlığından rahatsız oldular.” 

Kadına yönelik şiddetle mücadele 

Erdoğan: “Ümit ediyorum ki önümüzdeki dönemde kadına yönelik şiddet başta olmak üzere kadınlarımızın tüm sorunlarına karşı çözüm geliştirmeye devam edeceğiz.” 

Yorumlar (0)