20 aylık çocuk, 14 tane mıknatıs yuttu: Bağırsağı 8 yerden delindi

Batman’da karın ağrısı şikayetiyle Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ameliyata alınan 1 buçuk yaşındaki Ahmet Arif Ataş’ın, yutmuş olduğu mıknatıslı demir bilyelerin, 8 yerden bağırsağını deldiği tespit edildi.

YAŞAM 02.08.2021, 16:12 03.08.2021, 17:01
20 aylık çocuk, 14 tane mıknatıs yuttu: Bağırsağı 8 yerden delindi

İddiaya göre, şiddetli karın ağrısı sebebiyle fenalaşan 1 buçuk yaşındaki Ahmet Arif Ataş, Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü. 

Bağırsağı 8 yerden delindi

Orada ilk müdahaleyle birlikte mıknatıs bilyeleri yutması yüzünden bağırsaklarının sekiz yerden delindiği belirlenen Ataş’ın, acil müdahaleyle birlikte tedavi edildiği aktarıldı. 

Ahmet Arif’in ameliyatını gerçekleştiren Çocuk Cerrahisi Uzmanı. Op. Dr. Mucahit Tan, operasyona yönelik bir açıklama yaptı.

Küçük neodyum mıknatıslardan 14 tane yutmuş olan çocuğun, karın ağrısı şikayeti ile acil polikliniğine getirildikten sonra yatırıldığını ve hemen yapılan incelemelerde, ince bağırsakta mıknatısların 8 ayrı delinmeye sebep olduğunu belirlediklerini ifade etti. Dr. Tan, olaya ilişkin şunları anlattı:

"Çok acil bir biçimde çocuğa müdahale edildi. Delinen yerler kapatıldı ardından hasta, 2 gün boyunca yoğun bakımda tutuldu. 5 günün ardından hasta iyileşmiş bir şekilde taburcu edildi. Küçük, mıknatıslı toplar, yüksek çekim kuvvetine sahip olduğu için yutulduğunda bağırsakta delinmelere sebep olup ciddi bir sağlık sorununa yol açabilmektedir. Bu topları, yanlışlıkla yutabilecek çocuklardan mutlaka uzak tutulmalıdır. Yutmaları halinde zaman kaybetmeden hastaneye başvurmaları gerekmektedir”

Yorumlar (0)