17 yaşındaki gencin ölümünde korkunç detay: 112 hiç aranmamış

Muğla'nın Menteşe ilçesinde 7 Temmuz’da ana yolda alkollü sürücünün kullandığı aracın çarptığı bisikletli Oğuzhan Kemçin hayatını kaybetmişti. Kemçin'e arabasıyla çarpan ve mahkemeye çıkarılan tutuklu sanık Mestan Göksal'ın, akrabaları ailesiyle beraber 3 defa olay yerine git gel yapmalarına rağmen 112 Acil’i aramadıkları, ambulansın ise kazadan 3,5 saat sonra tesadüfen oradan geçen polis ekipleri tarafından arandığı ortaya çıktı. 

YAŞAM 28.07.2021, 17:42 29.07.2021, 09:41
17 yaşındaki gencin ölümünde korkunç detay: 112 hiç aranmamış

7 Temmuz’da Muğla'nın Menteşe ilçesinde aracın çarpması neticesinde hayatını kaybeden bisikletli sürücü 17 yaşındaki Oğuzhan Kemçin'in ölümüne ilişkin görülen davada tutuklu yargılanan sanık Mestan Göksal, bugün mahkemeye çıkarıldı. 

“Alkollüydüm, bir anda göremedim”

Sanık Göksal, yaptığı savunmasında "Olayın yaşandığı günün akşamında babama ait bir araçla birlikte düğüne gittim. 6 bira içtim, alkollüydüm. Düğünün ardından eve giderken sağ şeritte bisiklete çarptım. Bir anda onu göremedim. Yoldaki ışıklandırma yetersizdi. Kaza, hatırladığım kadarıyla 00:45 sıralarında yaşandı. Kaza yerine evim 10 dakika uzaklıktaydı. Ardında eve gittim. Arabayı eve bıraktım. Köy muhtarı dayımla birlikte tekrar olay yerine gittim. Bisiklet vardı fakat kendisi yoktu" sözlerini kullandı.

İkinci gidişlerinde 112 Acil’i aradığını söyleyen şahsın, üç kez olay yerine gittikleri ve 112'yi aramadıkları ortaya çıktı Sanık, "Yeniden eve gittik. Evde bulunan babamı uyandırdım. Yaşananları anlattım. Ben, dayım ve babam yeniden olay yerine gittik. 03:30 civarıydı saat. İkinci gidişimizde çalılığın içerisine düştüğünü fark ettik. Orada ambulansı aradık. İtfaiye, polis ve ambulans olay yerine geldi. Ambulans ekipleri, şahsın öldüğünü belirlediler. Ben cezamı çekmeye hazırım. İfadelerimin tamamı doğrudur" sözlerine yer verdi. 

Fakat olay yerine, sanık ile ailesinin iki değil üç defa git gel yaptıkları ve bu sırada ambulansı hiç aramadıkları belirlendi.

"Bölgeye iki defa değil, üç defa gidiyorlar" 

Olayın ardından Mestan Göksal'ın eve gitmediği, otomobilinin 1.30'da eve giriş yaptığını belirten Kemçin ailesinin avukatı, "İki defa değil, üç defa olay yerine gidiyorlar. Öte yandan eve hemen gitmiyor. Üçüncüde bir fırıncı görünüyor ve kasalı otomobile ile bölgeye gidiliyor. Üçüncü seferki gidişlerinde maktulü olduğu yerden çıkarmaya çalışıyorlar" sözleriyle sanığa "Ambulansı niye aramadınız" şeklinde yöneltilen soruya Sanık, "Ben arayacaktım fakat o esnada polisler geldiği için ambulansa onlar haber verdi" sözlerini kullandı.

Tanık Fırıncı olay anını anlattı 

Davaya tanıklık eden Fırıncı Muhammet Ali İnce, "Ben fırın işletiyorum. Mestan'ın babasını daha önce tanıyordum. Babası bizim köyde kahve işletir. Muhtar olan dayısı fırına 03.30 civarı geldi. Benden araba istedi. 'Mestan bir kaza yapmış' dedi bana. Yalnızca muhtar geldi. Araba kazalı olması sebebiyle istediler diye düşündüm ve muhtarın otomobili yok. O zaman 'Ben geleyim' dedim. Muhtarın evinin önünde bunlar bekliyorlarmış. Bölgeye gittik. 112'yi arasana dedim muhtara. 'Birisi kolu kıpırdadı' sözlerini kullandı. 3-5 dakikanın ardından polis geldi" şeklinde açıklama yaptı.

Kemçin'in babası: “Oğlum 3,5 saat can çekişmiş”

Olay gecesi yaşananları aktaran Kemçin'in babası, "Bölgeye giden muhtara 'Buradasın madem niye aramadın' dedim. Daha sonra muhtar da 'Ben de yeni geldim' dedi bana. Haberleri gördükten sonra 'Olaydan haberin var mı' dedim muhtara. ‘Bilgim yok’ diye yemin etti. Muhtar arasaydı beni 10 dakika içinde oğlumu bulacağım. Benim çocuğum hayatını kaybetmiş, fakat buradaki 6 kişi de insanlığını kaybetmiş" sözlerini kullandı.

Sanığın avukatı: “Kötü niyetli değiller”

Mahkemede konuşan Mestan Göksal'ın avukatı, söz konusu sanığın kötü niyetli olmadığını ve ailesi ile beraber yaşananlardan korktuklarını, ne yapacaklarını bilmedikleri için böyle bir şey yaşandığını aktardı. Delilleri karartmak gibi bir durumun olmadığını söyleyen avukat, "Sanık alkollü çıkmamak için kaçabilirdi fakat kaçmadı. Yalnızca ne yapacaklarını bilememişler" açıklamasını yaptı. 

Mahkeme, sanık Göksal’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi ve söz konusu duruşmayı da 22 Eylül tarihine erteledi. 

Yorumlar (0)