Üzüm bağına “gezen tavuk” çiftliği kurdu!

Manisa Sarıgöl’de bir üzüm üreticisi, doğal şartlarda yetişmesi sebebiyle tercih edilen “gezen tavuk yumurtası” taleplerini karşılamak üzere çiftlik kurdu.

TARIM 15.01.2020, 10:50 15.01.2020, 11:00
Üzüm bağına “gezen tavuk” çiftliği kurdu!

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde üzüm üreticiliği yapan Ahmet Tosun doğal olması nedeniyle vatandaşın tercih ettiği gezen tavuk yumurtasının üretimini yapmak üzüm bağlarının arasına tavuk çiftliği kurdu. Çiftçi Tosun, üzüm bağları arasında doğal beslenen tavuklara ve yumurtalarına gelen taleplere yetişmekte zorlandığını, bu işi daha da büyütmek istediğini belirtti.

Üzüm bağına "gezen tavuk" çiftliği kuran Tosun, 125 metrekarelik alana kapalı tavuk kümesi kurduğunu ve kümeste 250 adet Fintule, 200 adet Lokmair türü tavuğun olduğunu söyledi.

Günlük 350-370 yumurta veriliyor!

Tavukları gruplar halinde bağ arasına bıraktığını belirten Tosun, bu şekilde tavukların doğal ortamda beslenmelerinin sağlandığını söyledi. “Gezen tavuk” çiftliğinde toplam 450 tavuğu olan Tosun, günde ortalama 350 ila 370 tavuk arasında yumurta aldığını belirtti ve siparişlere yetişmenin zorlaştığını, kapasiteyi artırmak istediğini söyledi.

Tavukların dışkıları üzüm bağına gübre oluyor!

Tosun, "Günlük yumurta siparişlerini yetiştiremiyorum. Yumurtalar doğal olarak üretmekteyiz. Öğrenenler almak için geliyorlar. Ayrıca tavuklar bağın içerisinde gezdikleri için dışkıları da üzüm bağına gübre olarak değerlendirmekteyim" diye konuştu.

Yorumlar (0)